Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Τα φώτα στο Ρεθυμνιώτικο ντέρμπι

Σπουδαίο ντέρμπι έρχεται την ερχόμενη Κυριακή για το Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο. Στις 15.00 το μεσημέρι της Κυριακής Επισκοπή και Ρέθυμνο θα αναμετρηθούν στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» της Επισκοπής με στόχο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, έστω για διαφορετικούς λόγους.  

Οι δύο Ρεθυμνιώτικες ομάδες βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και χρειάζονται τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Η μεν Επισκοπή για να παραμείνει στο κατόπι του Ρούβα, κάνοντας την απέλπιδα προσπάθεια μήπως και μπορέσει να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση στις τελευταίες αγωνιστικές, αν και είναι πολύ δύσκολο. Από την άλλη το Ρέθυμνο αναζητεί βαθμό ή βαθμούς για να μπορέσει να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Η διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα, πάντως σε τέτοιους είδους παιχνίδια δεν παίζει μεγάλη σημασία, αφού τα τοπικά ντέρμπι κρίνονται στο πάθος και την δίψα των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Αυτή την στιγμή η ψυχολογία είναι με το μέρος της ομάδας των Ηλία Ασπρομάτη και Γιώργου Λυρώνη, με το Ρέθυμνο να προέρχεται από μία επιβλητική εμφάνιση και μεγάλη νίκη με το εντυπωσιακό 5-1 επί των Ασιτών. Από την άλλη η Επισκοπή εμφανίζεται ίσως στην χειρότερη ψυχολογική κατάσταση από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, αφού η ήττα στο ντέρμπι της Γέργερης έχει φέρει την απογοήτευση στο στρατόπεδο της ομάδας. Βέβαια, από την άλλη, όταν ένα θηρίο είναι πληγωμένο είναι πολύ πιο επικίνδυνο από την ημέρα όπου είναι χορτασμένο.
Σίγουρα πάντως, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα παιχνίδι καλό ποιοτικά αντάξιο των δύο ομάδων και της ιστορίας τους. Παιχνίδι το οποίο οριστικά και αμετάκλητα θα διεξαχθεί στις 15.00 το μεσημέρι, αφού χθες αργά το απόγευμα άλλαξε η ώρα. Αρχικά το Ρεθυμνιώτικο ντέρμπι θα γινόταν υπό το φως των προβολέων, με την σέντρα να είχε προγραμματιστεί για τις 17.00 το απόγευμα, μετά από κοινό αίτημα των δύο ομάδων. Μάλιστα, όταν ανακοινώθηκαν οι διαιτητές, η ώρα της σέντρας παρέμενε στις 17.00, αλλά προφανώς υπήρξε κάποια παρέμβαση άλλης ομάδας είτε της κορυφής είτε της ουράς (το πιθανότερο) όπου παραπονέθηκε στην ΕΠΟ και η ώρα διεξαγωγής του Ρεθυμνιώτικου ντέρμπι, θα είναι κοινή με τις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 19ης αγωνιστικής. Διαιτητής της Κυριακάτικης αναμέτρησης θα είναι ο Λασιθιώτης Σωτηριάδης.Πηγή:hxosfm.gr

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (19η)
Κυριακή (15.00 LIVE – ΗXOΣ FM 94,2)
Επισκοπή – Ρέθυμνο
(«Θ. Βαρδινογιάννης» Επισκοπής – Σωτηριάδης, Παπαδοπετράκης, Μπατσολάκης).

Πατούχας – Γιούχτας
(Βιάννου – Χρυσός, Μαρκετάκης, Κασσελάς (Χανίων).

Με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα βάλει για τα καλά σε τροχιά παραμονής την ομάδα, ο Πατούχας υποδέχεται την Κυριακή στη Βιάννο τον δυνατό και πάντα υπολογίσιμο Γιούχτα.Ο τεχνικός του Πατούχα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα εκτός από τον τιμωρημένο Καραντινάκη που είναι και η μοναδική απουσία για την ομάδα της Βιάννου .
Το συγκρότημα του Αντώνη Καλογεράκη έχει δύσκολη αποστολή εκτός έδρας αυτή την αγωνιστική αντιμετωπίζοντας στη Βιάννο τον Πατούχα που καίγεται για βαθμούς . Ο τεχνικός του Γιούχτα αντιμετωπίζει δύο προβλήματα για την αναμέτρηση της Κυριακής καθώς δεν μπορεί να έχει στη διάθεση του, τον τραυματία Καργιωτάκη και τον τιμωρημένο Λουλιάδη.
Ασίτες – Ηρόδοτος
(Ασιτών – Βισκαδούρος, Ξυπάκης, Πάγκαλος (Ηρακλείου).

Χωρίς το Βασίλη Χούτρη θα αγωνιστούν οι Ασίτες . Αντίθετα,επιστρέφουν οι Λεκάκης, Σταυρακάκης, Ρουμπάκης Μ, Ζαχαριουδάκης, Αποστολάκης και Δεληστεφανής.

Πρώτο ματς για τον Τάσο Κοιλιάρα που θα στερηθεί τις υπηρεσίες των τιμωρημένων Χαντζή, Μαυρίδη και Ζαφείρη

Ιεράπετρα – Ατσαλένιος
(Ιεράπετρας – Κανελάκης, Καλφάκης, Μανιατάκης (Χανίων).

Μετά την ήττα από τον Ακρίτα το ζητούμενο στην Ιεράπετρα F.C. είναι να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Νίκος Δεδελετάκης όπως όλα δείχνουν θα έχει Σκύβαλο, ο οποίος επιστρέφει στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΟΑ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τοψιδέλη, η οποία θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες.
Ούτε μια , ούτε δύο αλλά έξι συνολικά απουσίες μετράει ο Μανώλης Πατεμτζής εν όψει της Κυριακάτικης αναμέτρησης στην Ιεράπετρα κόντρα στην τοπική ομάδα.Ο ΠΟΑ μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από τον Πατούχα και τον Γιούχτα θέλει μια καλή εμφάνιση και ένα καλό αποτέλεσμα στην Ιεράπετρα προκειμένου να ανέβει και η ψυχολογία των παικτών της ομάδας μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα.
Από την αναμέτρηση με την Ιεράπετρα θα λείψουν οι τιμωρημένοι Σεραφειμίδης, Πετράκης και Μανώλης Χαλκιαδάκης ενώ λόγω τραυματισμού έχουν τεθεί εκτός μάχης και οι Πολεμαρχάκης, Γιακουμάκης, και Καρέλης. Στον αντίποδα επιστρέφουν οι Συνάνης και Νίκος Χαλκιαδάκης που ορκιστήκαν στης μονάδες που υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία και θα ενισχύσουν της προσπάθειες των συμπαικτών τους στην Ιεράπετρα.

ΠΑΟ Κρουσώνας – Ακρίτας
(Κρουσώνα – Τσαγκαράκης, Κοκμοτός, Τσακός (Ρεθύμνου).

Mετά το ρεπό της προηγούμενης αγωνιστικής ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και θέλει να επιστρέψει όπως τον άφησε η διακοπή, δηλαδή με νίκη.Η ομάδα του Κρουσσώνα είναι το φαβορί στην αναμέτρηση με τον Ακρίτα, ωστόσο το γεγονός πως η ομάδα των Χανίων μάχεται για την σωτηρία της αλλά και το ότι ο Βασίλης Καραϊσκος δεν θα έχει στην διάθεση του τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Κουράκη μόνο εύκολη δεν κάνει την υπόθεση κατάκτησης των τριών βαθμών για τον ΠΑΟΚ.

Ο τεχνικός του Ακρίτα έχει να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στον Κρουσσώνα τους τραυματίες Κακλατζή, Μ.Πετράκη, Παπαδημητρίου, Σφυρή, Σαπουνάκη, τους τιμωρημένους Καραδάκη, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Καλπάκη.

Πανακρωτηριακός – Ρούβας
(Ακρωτηρίου – Μπινιχάκης, Χατζηανδρέου, Φινοκαλιώτης (Λασιθίου).

Στο Ακρωτήρι δεν έχουν ξεχάσει ακόμη τον αγώνα με τον Αετό . Χωρίς το βασικό τους τερματοφύλακα Τσικοβάνι θα αντιμετωπίσουν το πρωτοπόρο Ρούβα που φτάνει στα Χανιά χωρίς το πρώτο σκόρερ του πρω ταθλήματος Γιάννη Φουκαράκη και τον Νίκο Κοζορώνη που είναι τιμωρημένοι.


Ρεπό: Αετός Ανωγείων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου