Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

«Έχουμε πάρει το... μισό πρωτάθλημα»



Το γκολ του Γιάννη Φουκαράκη στο 68’ του αγώνα με την Επισκοπή έφερε τον Ρούβα πιο κοντά από ποτέ στο να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της ανόδου στη Γ’ Εθνική.

Το 15ο συνολικά γκολ του 23χρονου επιθετικού στη φετινή περίοδο ήταν και το πλέον πολύτιμο για τους «κυανόλευκους» που αποσπάστηκαν 6 βαθμούς από την ομάδα του Ρεθύμνου κι ενώ οι δυο ομάδες έχουν να δώσουν ακόμα από 7 παιχνίδια.

Σύμφωνα με τον ικανό επιθετικό που έχει σκοράρει ακριβώς τα μισά από τα 30 γκολ του Ρούβα στο φετινό περιφερειακό πρωτάθλημα η προχθεσινή νίκη έκρινε το πρωτάθλημα κατά το ..ήμισυ.

«Με τη νίκη απέναντι στην Επισκοπή πήραμε το μισό πρωτάθλημα. Έγινε ένα σημαντικό βήμα για να τερματίσουμε πρώτοι, όμως πρέπει να διατηρήσουμε τη σοβαρότητα μας για να το κατακτήσουμε και μαθηματικά» αναφέρει ο Γιάννης Φουκαράκης ο οποίος έχει δώσει αρκετούς καθοριστικούς βαθμούς στον Ρούβα, τονίζοντας ωστόσο ότι η παραγωγικότητα του δεν είναι μόνο ατομικό αλλά και ομαδικό επίτευγμα.

«Μπορεί να σκοράρω συχνά αλλά πίσω από μένα υπάρχει μια ομάδα που συνεχώς προσπαθεί για το καλύτερο. Μόνος μου δε θα μπορούσα να κάνω τόσο πολλά πράγματα».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις στιγμές που ακολούθησαν μετά το γκολ ο 23χρονος φορ επισημαίνει:

«Το συναίσθημα όταν σκόραρα στο παιχνίδι με την Επισκοπή ήταν απίστευτο. Κάθε παίκτης θέλει να το νιώθει. Ήθελα πολύ αυτό το γκολ. Δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις και τα κατάφερα».

Η υπεροχή που χαρακτηρίζει τον Ρούβα απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες οφείλεται στην ύπαρξη ισχυρών προσωπικοτήτων στο ποδοσφαιρικό τμήμα που ξεκινούν από τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία και επεκτείνονται στους παίκτες.

«Είναι σημαντικό για μια ομάδα να έχει πρωταγωνιστές και ο Ρούβας τους διαθέτει. Πρώτα η διοίκηση ήταν αυτή που έφερε αυτούς τους παίκτες και μας στήριξε όταν μας αμφισβήτησαν. Ο προπονητής μας κ. Σηφάκης ήξερε τι να βγάλει από κάθε ποδοσφαιριστή παίρνοντας το 100% των δυνατοτήτων του. Επέβαλε πειθαρχία μπόρεσε να κάνει όλους τους παίκτες να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Και βέβαια υπάρχουν και οι παίκτες που έχουν μεγάλη ποιότητα και εμπειρία έχοντας «φάει τα γήπεδα με το κουτάλι», αναφέρει ο Γιάννης Φουκαράκης που αισθάνεται δικαιωμένος για την καλοκαιρινή του επιλογή να συνεχίσει στην ομάδα της Γέργερης η οποία αποτελεί επαγγελματική του προτεραιότητα και για την επόμενη χρονιά.

«Η επιλογή μου να συνεχίσω στον Ρούβα μου έκανε καλό. Ήθελα να βρω τον εαυτό μου και τα κατάφερα μετά από ένα χρόνο που βρισκόμουν στη Χερσόνησο αλλά δεν έπαιξα γιατί ήμουν φαντάρος. Άλλωστε και στον Ρούβα είναι σα να παίζω σε επαγγελματική ομάδα και η παραμονή μου στην ομάδα είναι η πρώτη μου επιλογή για το καλοκαίρι. Θέλω να μείνω, όμως σ’ αυτή τη φάση το μόνο που μ’ απασχολεί είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα» αναφέρει ο Γιάννης Φουκαράκης (Πηγή:patris.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου