Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Από τα Ανώγεια δόθηκε το σύνθημα για διεκδικήσεις

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες του 10ου ομίλου του Περιφερειακού πρωταθλήματος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που έγινε την Πέμπτη το βράδυ στα Ανώγεια μετά από πρωτοβουλία του Παπά Ανδρέα Κεφαλογιάννη.


Από τη συνάντηση της Πέμπτης που πραγματοποιήθηκε στην ταβέρνα «Αρωδαμός» στα Ανώγεια , τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο 10 όμιλος του Περιφερειακού πρωταθλήματος αλλά και γενικότερα η κατηγορία  Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν να προκύψει μια κοινή γραμμή στη διεκδίκηση πολλών αιτημάτων που έχουν τα σωματεία και που άπτονται κυρίως με τη βιωσιμότητα τους. Μάλιστα πρόεδρος αυτή της επιτροπής διεκδίκησης εξέλεγη ομόφωνα, ο "οικοδεσπότης" της συνάντησης αυτής Πατέρας Ανδρέας Κεφαλογιάννης  ως εκπρόσωπος των σωματείων της Κρήτης στη συντονιστική επιτροπή των ομάδων του Περιφερειακού πρωταθλήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την συντονιστική επιτροπή των ομάδων του Περιφερειακού πρωταθλήματος μέχρι χθες την αποτελούσαν μόνο εκπρόσωποι από τους 9 ομίλους του Περιφερειακού . Στη συνάντηση που έγινε στα Ανώγεια βρέθηκε ως εκπρόσωπος της επιτροπής των άλλων ομίλων ο πρόεδρος του Εθνικού Γαζώρου (ομάδα από τις Σέρρες ) Γιώργος Καλαμποκλής, με σκοπό να ενημερώσει τους εκπροσώπους των ομάδων του 10 ομίλου για το ποια είναι τα αιτήματα προς την ΕΠΟ και συγχρόνως να εκλέξουν ένα εκπρόσωπο από τον 10ο όμιλο όπου θα συμμετέχει στη συντονιστική επιτροπή.
Οι προτάσεις της συντονιστικής επιτροπής για το Περιφερειακό: 
Η συντονιστική επιτροπή που συναντήθηκε για πρώτη φορά πριν δύο μήνες έχει ως στόχο πρώτον την δημιουργία επίσημα ενός θεσμικού οργάνου που θα εκπροσωπεί τις ομάδες των Περιφερειακών πρωταθλημάτων , και δεύτερον να μπορεί να καταθέτει επίσημα αίτηση στο δ.σ της ΕΠΟ προκειμένου να γίνεται συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι.
Οι προτάσεις και τα αιτήματα της συντονιστικής επιτροπής των ομάδων του Περιφερειακού πρωταθλήματος προς την ΕΠΟ και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι οι εξής :
1. Άμεση καταβολή των επιχορηγήσεων περιόδου 2008-2009 , 2009-2010 καθώς και την καταβολή της φετινής επιχορήγησης μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
2. Επαναφορά τρόπου πληρωμής διαιτητών και λοιπών παραγόντων του αγώνα – Απαλλαγή σωματείων από την συγκεκριμένη δαπάνη.
3. Κατάργηση χρηματικών ποινών από κάρτες.
4. Μείωση κατά 50% λοιπών προστίμων και κατάργηση παράβολου έφεσης.
5. Επαναφορά τρόπου πληρωμής μετακινήσεων των ομάδων.
6. Εκπροσώπηση των ομάδων στην Επιτροπή πρωταθλήματος Δ΄ Εθνικής.
7. Κατάργηση τηλεοπτικών μεταδόσεων Super League την ώρα διεξαγωγής των αγώνων του Περιφερειακού.

Από τη συνάντηση απουσίαζαν οι εκπρόσωποι της Επισκοπής (!!!) και του Γιούχτα. Ο πρόεδρος του Γιούχτα κ. Μπουνάκης επικοινώνησε με τον πατέρα Ανδρέα Κεφαλογιάννη και του μετέφερε τη σύμπραξη του Γιούχτα με τις υπόλοιπες ομάδες.
Εκείνο που τονίζει, ο πρόεδρος του Αετού Ανωγείων είναι το γεγονός ότι μπόρεσαν οι πρόεδροι του κρητικού ομίλου να βρεθούν μεταξύ τους και να πράττουν πλέον συντονισμένα, σαν σωματεία και σαν ενότητα της Κρήτης.
Τις προσεχείς μέρες οι ομάδες των 9 ομίλων του περιφερειακού πρωταθλήματος θα έχουν συνάντηση στο Βόλο εκεί όπου λόγω απόστασης δεν θα είναι η επιτροπή του κρητικού ομίλου. Παρόλα αυτά θα υπάρξει άμεση επικοινωνία και ενημέρωση των σωματείων της Κρήτης για όλα τα τεκταινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου