Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Μιχάλης Ζαχαριουδάκης: " Έχω πολλά να δώσω ακόμη "

Ο Μιχάλης Ζαχαριουδάκης το περασμένο καλοκαίρι έλυσε το επαγγελματικό του συμβόλαιο με τη ΠΑΕ Εργοτέλης και επέλεξε τις νεοφώτιστες Ασίτες για τη συνέχεια της καριέρας του. Με προίκα τις εμπειρίες που είχε αποκομίσει από όλες της επαγγελματικές κατηγορίες όπου αγωνίστηκε με Εργοτέλη και Χερσόνησο,δίνει το στίγμα του φέτος στη Δ' Εθνική και θεωρείται από  πολλούς σαν ο καλύτερος τερματοφύλακας της κατηγορίας.

Η μεταγραφή του στις Ασίτες έδωσε διαφορετική δυναμική στο ρόστερ της ομάδας, αφού η εμπειρία του απ' τα γήπεδα των επαγγελματικών κατηγοριών φάνηκε υπεραρκετή για τις ανάγκες της Δ' Εθνικής. Επτά περίπου μήνες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος ο Μιχάλης Ζαχαριουδάκης έχει επιβεβαιώσει πλήρως την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι άνθρωποι των «κιτρινοπράσινων», πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες χρονιές στην καριέρα του. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ασίτες διατηρούσαν μέχρι πριν δύο αγωνιστικές μια από τις καλύτερες άμυνες στην κατηγορία και μια από τις πέντε καλύτερες σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχουν δεχτεί μόλις δύο γκολ στις εντός έδρας αναμετρήσεις, γεγονότα στα οποία αναμφισβήτητα ο 24χρονος πορτιέρο έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης.
Η συντάκτρια του Ευα Ζαχαριουδάκη (απλή συνωνυμία !!) συνάντησε το Μιχάλη και μίλησαν για όλα.

Μιχάλη,στην αναμέτρηση με τον πρωτοπόρο Ρούβα με την απόδοσή σας αποδείξατε ότι οι Ασίτες βρίσκονται δικαιολογημένα ψηλά στη βαθμολογία. Εσύ πως είδες το παιχνίδι;
Ήταν μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση, στην οποία αγωνιστήκαμε με πολλές βασικές ελλείψεις, αλλά παλέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Σίγουρα, ο Ρούβας διαθέτει πολύ δυνατή ομάδα, ίσως την καλύτερη στον όμιλο αφού έχει παίκτες με μεγάλη εμπειρία από επαγγελματικές κατηγορίες και μέχρι τώρα έχει κάνει τη διαφορά. Εμείς όμως είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε παρά τις απουσίες να φτάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Όπως φάνηκε και από την εξέλιξη του ματς, ήταν αρκετά αμφίρροπο. Είχαμε τις δυνατότητες να κατακτήσουμε τη νίκη και αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι για ακόμα μια φορά αποδείχτηκε πως η έδρα των Ασιτών είναι πολύ δυνατή, αφού αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα μετά από δύο χρόνια.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης η διοίκηση της ομάδας εξέφρασε την δυσαρέσκεια της για ορισμένες αποφάσεις της διαιτησίας. Σε βρίσκουν σύμφωνο;
Η διαιτησία ομολογουμένως δεν ήταν αντάξια της σοβαρότητας του παιχνιδιού. Όσοι είδαν το παιχνίδι σίγουρα παρατήρησαν τα διαιτητικά σφάλματα. Το γκολ του Περογαμβράκη ήταν κανονικό, ενώ το πέναλτι που σφύριξε ο κ. Ντοκάκης ήταν κωμικοτραγικό. Το χειρότερο όμως είναι ότι οι λανθασμένες αποφάσεις του διαιτητικού τρίο προκάλεσαν εκνευρισμό στην ομάδα μας, με αποτέλεσμα να χρεωθούν αρκετοί παίκτες με κάρτες και να μην μπορούν να μας βοηθήσουν στα επόμενα παιχνίδια.Οι κακές διαιτησίες φέτος είναι σύνηθες φαινόμενο για την ομάδα μας και μας έχουν στερήσει αρκετούς βαθμούς.

Ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο. Πως θα αντιμετωπίσετε τη συγκεκριμένη αναμέτρηση;
Το Ρέθυμνο παλεύει για τη παραμονή του και σίγουρα δεν θα παραδοθεί αμαχητί. Δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αφού προέρχεται από αρκετά αρνητικά αποτελέσματα. Θα παίξουμε και σε αυτό το παιχνίδι με σημαντικές απουσίες, αλλά πιστεύω ότι θα επιστρέψουμε με τους τρεις βαθμούς, που σίγουρα εκτός των άλλων, θα μας δώσουν ψυχολογική ανάταση για τη συνέχεια.

Πως κρίνεις την παρουσία των Ασιτών στη Δ' Εθνική μέχρι στιγμής και πως βλέπεις τη συνέχεια;
Αναμφισβήτητα υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση. Ο στόχος που είχε τεθεί στην αρχή της χρονιάς ήταν η σωτηρία, αλλά με αρκετή σοβαρότητα σε κάθε παιχνίδι κάναμε την έκπληξη και βρεθήκαμε στις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ενώ δεν το περίμενε κανείς.Οι Ασίτες παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη κατηγορία τις πρώτες δεκαεπτά αγωνιστικές και έτσι πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τη συνέχεια.
Σίγουρα, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά εάν είχαμε περισσότερες επιλογές σε παίκτες που θα αναλάμβαναν το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Η επιλογή του Τσιάμη ήταν καλή, αλλά λόγω τραυματισμών δεν βοήθησε όσο μπορούσε. Με τον Περογαμβράκη στη σύνθεσή μας απ΄την αρχή του πρωταθλήματος θα είμασταν μια άλλη ομάδα και θα μπορούσαμε να μιλάμε για περισσότερα πράγματα.
Όσον αφορά τη συνέχεια, είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα διατηρηθούμε στις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, αφού ακολουθούν τέσσερα παιχνίδια στην έδρα μας, που θεωρείται το δυνατό μας χαρτί. Σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι διαθέτουμε μια πολύ δεμένη ομάδα. Είμαστε μια οικογένεια. Μια καλή παρέα, που παίζουμε για τις Ασίτες και για τους εαυτούς μας. 
Το κλίμα είναι εξαιρετικό και σε αυτό συμβάλει σε μεγάλο βαθμό η παρουσία του Αντώνη Λεκάκη. Ο κόουτς είναι ένας από εμάς. Μας μεταφέρει το πάθος του,την ηρεμία του και την μεγάλη του αγάπη για το ποδόσφαιρο.  Έχει πάρα πολλές γνώσεις  και η θέση του ως παίκτης-προπονητής μας βοηθάει πολύ.

Σε προσωπικό επίπεδο, πιστεύεις ότι οι εξαιρετικές παρουσίες που έχεις πραγματοποιήσει φέτος θα αποτελέσουν το σκαλοπάτι για την επιστροφή σου στις επαγγελματικές κατηγορίες;
Αγαπάω αυτό που κάνω,έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και έχω πολλά να δώσω ακόμη. Ο μεγάλος μου στόχος είναι όσο περνούν τα χρόνια να βελτιώνομαι, ώστε να είμαι σε θέση να κυνηγήσω τις φιλοδοξίες μου. Δεν ξέρω εάν θα έρθει μια τέτοια μεταγραφή στο τέλος της φετινής σεζόν, καθώς εκτός των άλλων χρειάζεται και αρκετή τύχη, αλλά δουλεύω σκληρά και θα προσπαθήσω για το καλύτερο στη συνέχεια, τόσο για την ομάδα μου, όσο και για εμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου