Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Γιατί κ. Γερουλάνο ;


Το Εξώδικο που έστειλαν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τα 13 σωματεία του ομίλου της Κρήτης του περιφερειακού πρωταθλήματος και οι 16 ομάδες του 1ου ομίλου είναι πιθανόν να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και να αφυπνίσει τους αποστασιοποιημένους κρατούντες του ΥΠΠΟ.

Τα σωματεία ζητούν τις οφειλόμενες επιχορηγήσεις από το 2005 και μετά και στο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή δίνεται προθεσμία 15 ημερών για να κινηθεί η διαδικασία εξόφλησης των οφειλών. Σε διαφορετική περίπτωση τα σωματεία θα κινηθούν νομικά για να εισπράξουν τις οφειλόμενες επιχορηγήσεις. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι στις 20 Ιουνίου τα σωματεία θα προχωρήσουν σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και θα διεκδικήσουν τα οφειλόμενα.

Η Πολιτεία μέχρι τώρα παρά τις επανειλημμένες παρακλήσεις των σωματείων κωφεύει προκλητικά για περισσότερο απο 5 χρόνια. Τώρα είναι  το μνημόνιο  και η εγκατάλειψη, πριν το μνημόνιο .. η αδιαφορία. Τα σωματεία, το ένα μετά  το άλλο, υπερχρεώνονται, αδυνατίζουν, εγκαταλείπουν   και αφανίζονται. Σε λίγο καιρό οι εναπομείναντες "ηρωικοί" και πολλές φορές ρομαντικοί  παράγοντες, θα σηκώσουν τα  χέρια.

Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος
Στη Γ. Σ της ΕΠΟ, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου κ. Σταράκης έκανε μία αποκάλυψη που αφορά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με τον κ. Σταράκη, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος έχει δώσει 3,6 εκατ. ευρώ στο Μπενάκειο ίδρυμα που είναι στη διοικούσα η μητέρα του, την ώρα που το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο "ψυχομαχεί"!
 Αν έδινε τη φετινή επιχορήγηση στα 150 σωματεία της Δ΄ Εθνικής ήταν αρκετά  1.3 εκατ ευρώ. Με τα χρήματα  που "σκόρπισε'' για το Μπενάκειο , θα εξοφλούσε επιχορηγήσεις 3 χρόνων.


Η Γ.Γ.Αθλητισμού στον αθλητικό της σχεδιασμό, περιλαμβάνει το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Α'  κλίμακα Εθνικής Αθλητικής Προτεραιότητας. Στα χαρτιά. Γιατί στην πράξη....


Διαβάστε παρακάτω τι γράφει η ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Α. Αθλήματα Εθνικής Αθλητικής Προτεραιότητας

Η κατάταξη αυτή σημαίνει ότι η Ελληνική Πολιτεία, ανεξάρτητα από το ύψος της ετήσιας επιχορήγησης, αναλαμβάνει την υποχρέωση με συνολική παρέμβαση στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, να αναπτύξει τα αθλήματα αυτά σε βάθος, να τα προβάλει, να τα διαδώσει, να στηρίξει το σύνολο της δράσης τους, μέχρι και τον χώρο του λαϊκού αθλητισμού. Οι Ομοσπονδίες των αθλημάτων αυτών θα πρέπει να οργανωθούν με τέτοιον τρόπο, ώστε να καταστούν υπεύθυνοι σύμβουλοι της Πολιτείας για την ευόδωση του παραπάνω σκοπού. Οι Ομοσπονδίες θα κληθούν να υποβάλουν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και να συζητήσουν μαζί της, πενταετές πρόγραμμα αθλητικού σχεδιασμού, καθώς και να προβαίνουν σε εξάμηνο οικονομικό και ουσιαστικό απολογισμό της δράσης τους.


  • Βόλεϊ -  Γυμναστική - Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο - Ιστιοπλόϊα - Κωπηλασία - Μπάσκετ - Στίβος - Υγρός Στίβος - Χάντμπολ




  • Ειδική Άθληση
    Καλαθοσφαίριση με Καρότσι
    Παραολυμπιακά Αθλήματα

    Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών



  • 4 ΙΟΥΝ 2011
    10osomilos.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου