Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ - Αφιέρωμα στους πρωταθλητές Χανίων

Η βαριά φανέλα έφερε τον δέκατο τίτλο

ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΡΝΙΩΝ


Στην εκκίνηση του φετινού πρωταθλήματος ο Μινώταυρος που μετά από 3 χρόνια στο περιφερειακό επέστρεψε ελέω... ΠΟΑ στην Α' κατηγορία ήταν δεδομένο ότι θα πρωταγωνιστούσε. Τα 9 πρωταθλήματα (και τα 4 κύπελλα) τον καθιστούν τον Νο 1 σύλλογο σε τίτλους από τα ενεργά σωματεία -μόνο η Ιωνία είχε να επιδείξει περισσότερα τρόπαια.

Ομως τόσο η διάδοχος των "κιτρινόμαυρων" δηλαδή η Ιωνία 2000 όσο και ο Κισαμικός, που σάρωσε στο μεταγραφικό παζάρι, έδειχναν ιδιαίτερα επικίνδυνοι αντίπαλοι. Μάλιστα για πολλούς η ομάδα του Καστελίου απέκτησε σαφώς προβάδισμα στα προγνωστικά επειδή ήταν η μοναδική που πέτυχε το απόλυτο στην α' φάση αλλά και επειδή νίκησε δύο φορές τους Μουρνιανούς: 4-2 εκτός στο κύπελλο τον περασμένο Ιανουάριο και 3-1 στο πρωτάθλημα 45 μέρες αργότερα. Υπήρχαν βέβαια και κάποια άλλα στοιχεία που δεν συμφωνούσαν με την παραπάνω εκτίμηση αν δεν την ανέτρεπαν και όλας. Η πολύ καλύτερη επίθεση του Μινωταύρου παρά το γεγονός ότι έχασε σχεδόν όλο την β' φάση λόγω τραυματισμού το βαρύ της πυροβολικό (Βακαλουνάκη), η σχεδόν ισοδύναμη άμυνα και κυρίως ένα στοιχείο που βγαίνει από τα στατιστικά του Βασίλη Παπαδάκη. Η εκπληκτική παρουσία στο β' ημίχρονο του συλλόγου των Μουρνιών αποκαλύπτει το πόσο δουλεμένη ήταν η ομάδα και μία πολύ καλή φυσική κατάσταση. Γιατί ενώ στο α' μέρος είχε συντελεστή τερμάτων +15 αφού στο διάστημα αυτό πέτυχε 25 και δέχθηκε 10 τέρματα στο β' 45λεπτο κυριαρχούσε ολοκληρωτικά υπερδιπλασιάζοντας τον συντελεστή στο +31 αφού πέτυχε 32 και δέχθηκε μονάχα ένα γκολ (στο Καστέλι στην μοναδική ήττα του συλλόγου).
Ενώ όπως μπορείτε να δείτε και στις σημερινές διαδρομές κατά τον β' γύρο βελτίωσε αισθητά την συγκομιδή βαθμών (+5) προσπερνώντας τον Κισαμικό που έμεινε "στάσιμος". Ολα φυσικά κρίθηκαν την προτελευταία αγωνιστική στις Μουρνιές στο μεγάλο ντέρμπι με την ομάδα της Κισάμου να ξεκινάει με ένα πλεονέκτημα +2 βαθμών και με πολύ καλή ψυχολογία αφού είχε κερδίσει τους δύο πρώτους γύρους σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Αυτή τη φορά όμως ο Μινώταυρος άντεξε αμυντικά και δεν δέχθηκε γρήγορα κάποιο τέρμα όπως τις δύο προηγούμενες φορές και απλά στη συνέχεια όσο περνούσε η ώρα άρχισε να ελέγχει τον ρυθμό "καβαλάρης" πλέον. Με εκείνο το 3-0 έφερε τον τίτλο στις Μουρνιές για δέκατη φορά και επέστρεψε άμεσα στο περιφερειακό παρουσιάζοντας μία αχτύπητη έδρα με μόνο νίκες.
Τα υπόλοιπα στοιχεία που έφεραν τον τίτλο: Μία πολύ καλή διοίκηση με επικεφαλής τον Γιώργο Βεργάκη πάντα δίπλα στους παίκτες που διατήρησε για μία ακόμα χρονιά το οικογενειακό κλίμα για το οποίο όταν... κάποιος αναζητάει το σχετικό λήμμα στο λεξικό μάλλον πρέπει να βλέπει και το έμβλημα των "πράσινων". Αν δείτε τις ευχαριστήριες ανακοινώσεις όσων ποδοσφαιριστών τραυματίστηκαν φέτος θα καταλάβετε τι εννοούμε.
Ενας νεαρός τεχνικός, ο 44χρονος Βασίλης Παπαδάκης (γεν. 30 Ιουλίου 1967)-πρόεδρος παράλληλα του Συνδέσμου Προπονητών- που υπήρξε σπουδαίος γκολτζής και τώρα βλέπει αυτό το πρωτάθλημα ως δικαίωση. Διότι προκειται για την σημαντικότερη στιγμή στην 8ετή καριέρα του ως πτυχιούχος τεχνικός. Διαθέτει πολύ όρεξη και ειδικά κατάρτιση προσπαθώντας να παρακολουθήσει κάθε εξέλιξη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Για τον λόγο αυτό διαθέτει σελίδα στο ίντερνετ (vpsoccercoach.blogspot. com).
Στο ρόστερ θα δείτε μείγμα έμπειρων και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών με τον βασικό κορμό να παραμένει σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Μονάχα οι Κελαϊδής, Παπαδημητρίου έφυγαν για να ξαναπαίξουν περιφερειακό με τον Ακρίτα όπως και ο Καλογεράκης που επέστρεψε στην ΑΕ Κυδωνίας. Σχετικά λίγες και οι προσθήκες με παίκτες που έδεσαν γρήγορα: Δημούσης, Μαρινάκης, Πλατώνης, Μαργαρώνης, και οι... γουρλήδες Βασιλείου, Κοτζαμάνογλου από το Ακρωτήρι. Γιατί ο Καράκης που επέστρεψε από τον Ικαρο είναι σαν να μην έφυγε ποτέ.
Ολοι αυτοί και ειδικά οι "παλιοί" κατέθεσαν ένα μεγάλο κομμάτι του εγωισμού τους στην υπηρεσία του συνόλου και αποτέλεσαν το παράδειγμα για τα νεότερα παιδιά με το πάθος που έδειξαν. Αξιοι διάδοχοι των παικτών που έστησαν την μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του '80 (Καμίτσης, Βέρδος, Σχοινάς, Γκούντελος, Μπιτσάκης κ.α.) αλλά και εκείνων που το 1966-67 έφεραν τον τίτλο για πρώτη φορά έξω από τα στενά όρια της πρωτεύουσας του Νομού.
Τέλος εκτός της μεταμόρφωσης στο β' ημίχρονο εντυπωσιακό ήταν και το γεγονός της ευκολίας με την οποία η ομάδα σκόραρε. Ακόμα και όταν βγήκε νοκ άουτ ο Βακαλουνάκης η ομάδα συνέχισε να σκοράρει κατά ριπάς με τους Περδικάκη, Δημούση και Μιχάκη που πλαισίωσαν τον Νταγκουνάκη.
Τέλος η βαριά φανέλα του Μινώταυρου φαίνεται και από ένα ακόμα γεγονός. Είναι η τρίτη φορά στα τελευταία 11 χρόνια που ενώ θεωρητικά βρισκόταν σε μειονεκτική θέση τελικά έκοψε πρώτος το νήμα. Το ίδιο είχε κάνει το 2004 πάλι απέναντι στον Κισαμικό όσο και το 2000 με τον Κρ. Αστέρα. Αν προσθέσουμε και την άνοδο μέσω μπαράζ το 2007 (1-0 επί του Γιούχτα με γκολ του Κοτζαμάνογλου) φαίνεται καθαρά ότι το "μέταλλο" του συλλόγου είναι από σπάνιο υλικό...
Συνολικά φέτος χρησιμοποίησε στο πρωτάθλημα 25 ποδοσφαιριστές και όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό σχεδιάγραμμα συνήθως με 4-2-3-1. Βέβαια το... ροτέϊσον είναι εμφανές αφού μπορεί δύο να έπαιξαν σε όλους τους αγώνες (Νταγκουνάκης, Περδικάκης) όμως πολλοί είναι αυτοί που πήραν φανέλα βασικού φέτος ή έπαιξαν αρκετά λεπτά. Γύρω στους 17 ποδοσφαιριστές είχαν σημαντική παρουσία απλά από αυτούς περίπου 12-13 αποτελούσαν τον βασικό κορμό.
Τα στατιστικά του πρωταθλητή της Α' κατηγορίας
Πρώτη φάση: 20 βαθμοί, 25-9 γκολ, 6Ν.-2Ι.-1Η.
Δεύτερη φάση: 49 βαθμοί, 57-11 γκολ, 16Ν.-1Ι.-1Η.
Α' Γύρος: 22 βαθμοί, 24-8 γκολ, 7Ν.-1Ι.-1Η.
Β' Γύρος: 27 βαθμοί, 33-3 γκολ, 9Ν.-0Ι.-0Η.
Εντός έδρας: 27 βαθμοί, 33-2 γκολ, 9Ν.-0Ι.-0Η.
Εκτός έδρας: 22 βαθμοί, 24-9 γκολ, 7Ν.-1Ι.-1Η.

Νάτοι νάτοι οι... πρωταθλητές!
Παίκτης            Θεση    Συμ.    Λεπτά    Γκολ
Νταγκουνάκης Χρήστος    M    27    (2290’)    13
Περδικάκης Γιάννης        E    27    (2082’)    18
Καράκης Γιώργος        A    25    (1786’)    -
Δημούσης Βασίλης        E    24    (2032’)    15
Πατεράκης Γιάννης        A    23    (1959’)    -
Βαρδάκης Μιχάλης        A    23    (1883’)    1
Μιχάκης Ευτύχης        E    23    (1671’)    15
Μαρινάκης Δημήτρης        A    21    (1595’)    -
Βασιλείου Νίκος        M    21    (1276’)    4
Γκούντελος Βαγγέλης        M    20    (994’)    2
Κουνέτας Μαργαρίτης        A    17    (1115’)    1
Σπυριδάκης Γιάννης        T    16    (1344’)    -
Κοτζαμάνογλου Πέτρος    M    16    (789’)    1
Μαργαρώνης Κώστας        M    14    (1097’)    -
Πλατώνης Θωμάς        M    13    (843’)    -
Αρχοντάκης Γιάννης        T    12    (996’)    -
Σαρίδης Ηλίας        A    12    (836’)    -
Τόλιας Γιώργος        M    12    (771’)    3
Βακαλουνάκης Νίκος        E    9    (597’)    5
Νταουντάκης Γιάννης        M    6    (90’)    -
Καλαϊτζάκης Δημήτρης        M    5    (363’)    -
Τσιτσιριδάκης Μανόλης    E    4    (68’)    -
Πατεράκης Σταύρος        A    3    (29’)    -
Κουφόπουλος Γιάννης        M    2    (40’)    -
Κοκοτσάκης Χρήστος        T    1     (90’)    -
Πηγή: haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου