Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Γιώργος Σαρρής: «ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ «ΜΙΚΡΩΝ» ΣΕ 2 Ή 3»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δ’ Εθνικής, Γιώργος Σαρρής προχώρησε σε μία αποκάλυψη μιλώντας στon HXO FM 94,2 για τη νέα τάξη πραγμάτων στο νέο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. 

Σύμφωνα με τον άμεσα αρμόδιο παράγοντα, η Ομοσπονδίας θέλει να βάλει ένα τέλος σε αυτό το οικονομικό αλισβερίσι που συμβαίνει μεταξύ των ομάδων για την εξασφάλιση ικανών και ποιοτικών ποδοσφαιριστών που ανήκουν στην κατηγορία των «μικρών». Τη φετινή χρονιά η αλήθεια είναι ότι θα υπάρξει ένα μεγάλο χάσμα, με την ηλικία υπολογισμού των ποδοσφαιριστών που ανήκουν στην εν λόγω κατηγορία. Από το 1989 που ίσχυε πέρυσι, τη νέα χρονιά πάμε στο 1991.
Έτσι, ο ίδιος ο πρόεδρος της Επιτροπής Δ’ Εθνικής αναγνωρίζοντας το κενό που υπάρχει, είναι αποφασισμένος να προτείνει την μείωση του αριθμού των λεγόμενων «μικρών», από τέσσερις που ίσχυαν μέχρι τώρα, ακόμη και σε δύο. «Σκέφτομαι πολύ σοβαρά», δηλώνει αρχικά και συνεχίζει, «το συγκεκριμένο ζήτημα και δεν σας κρύβω ότι βλέπω πως κάτι πρέπει να αλλάξει. Γίνεται ένα οικονομικό αλισβερίσι μεταξύ των ομάδων, για τους «μικρούς» και θα πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση, προστατεύοντας τις ομάδες. Έχω αποφασίσει λοιπόν, να προτείνω στο Δ.Σ. την μείωση των «μικρών» που θα υποχρεούται οι ομάδες να χρησιμοποιούν σε ένα παιχνίδι, σε 2 ή το πολύ σε 3».
Μετά από αυτή την εξέλιξη, όλες οι ομάδες οφείλουν να περιμένουν τις οριστικές αποφάσεις από την ΕΠΟ, μην προχωρώντας σε άσκοπες κινήσεις στον σχεδιασμό τους.
Η πρόταση για τη μείωση των «μικρών» θα διατυπωθεί στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ που θα γίνει τον Ιούλιο, όπου θα κατατεθεί και η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος της προσεχούς σεζόν. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω δεν σχετίζονται με τη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής, κατά την οποία θα κατατεθεί η πρόταση της Επιτροπής Πρωταθλήματος για τη μείωση των ομίλων σε έξι (6) ομίλους των 16 ομάδων από τη σεζόν 2012-2013. (hxosfm.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου