Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Δ’ Εθνική: Δύο οι μικροί στην 11άδα από φέτος .

Ο πρόεδρος της επιτροπής για την Δ’ Εθνική μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 αποκάλυψε το «τσουνάμι» αλλαγών που έρχεται ενώ μίλησε και για το θέμα του ΟΦΗ.


Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου και στέλεχος της Ομοσπονδίας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Αθλητικό Μεσημέρι» όπου αποκάλυψε τις προτάσεις που έχουν εγκριθεί και αν ψηφιστούν στην Γ.Σ. της ΕΠΟ τότε θα γίνουν και πράξη.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Γιώργου Σαρρή, από την σαιζόν 2012 – 2013 ο αριθμός των ομίλων του περιφερειακού θα μειωθεί από 10 σε 6 ενώ φέτος θα υποβιβαστούν 8 (!) ομάδες.

Παράλληλα, έκανε λόγο για μείωση του αριθμού των μικρών από 4 σε 2 ξεκαθαρίζοντας ότι φέτος θα μπορούν να παίζουν ως μικροί και οι ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί το 1991.

Όσον αφορά το θέμα του ΟΦΗ, ο κύριος Σαρρής εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί ο τρόπος ώστε η ομάδα να αποσύρει την προσφυγή της από τα πολιτικά δικαστήρια.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Σαρρή στον Athletic Radio 104,2

Για την μείωση των ομίλων του περιφερειακού πρωταθλήματος: «Έχει γίνει μια εισήγηση στο συμβούλιο από την επιτροπή ώστε φέτος να υπάρχουν 10 όμιλοι των 17 ομάδων. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με τον αριθμό των μικρών και εγώ προσωπικά θα προτείνω να μειωθεί ο αριθμός των μικρών από 4 σε 2. Φέτος, επειδή έγινε λάθος ενημέρωση προς τις ομάδες, μικροί θα αγωνίζονται όσοι έχουν γεννηθεί από 1/1/1991. Θα προτείνουμε να είναι 2 οι μικροί στην 11αδα και θα καταλήξουμε για την σαιζόν 2012 – 2013 ώστε να γίνουν έξι όμιλοι των 16 ομάδων».

Για την μείωση του αριθμού παικτών που παίζουν ως μικροί: «Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει να έχει δημιουργηθεί το φαινόμενο να χρησιμοποιούνται μέχρι και τα 19 τους χρόνια και στην συνέχεια όταν γίνονται 20 δεν παίζουν. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτές τις αλλαγές γιατί βλέπουμε ότι δεν παίζουν λόγω της αξίας τους αλλά λόγω της ηλικίας τους».

Για τον τρόπο αλλαγής της κατηγορίας: «Για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση η πρόταση είναι να υποβιβάζονται 8 ομάδες από κάθε όμιλο. Μαζί με αυτές που θα υποβιβαστούν από την Γ’ Εθνική και εκείνες που θα ανέβουν από τα τοπικά πρωταθλήματα θα δημιουργήσουν έξι όμιλοι των 16 ομάδων. Επαναλαμβάνω όμως ότι αυτές είναι σκέψεις και όχι κάτι δεδομένο. Θα κοιτάξουμε πρώτα τα συγκοινωνιακά κριτήρια. Όπως αυτό των επιδοτήσεων προς τις ομάδες όπου χρειάζεται να τους δοθεί ένα ποσό των 20.000 – 30.000 ευρώ».

Για τον τρόπο με τον οποίο θα παίρνουν την άνοδο οι ομάδες: «Εδώ υπάρχουν δύο προτάσεις και εξαρτώνται από το τι μορφή θα έχει η Γ’ Εθνική. Η Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής έχει κάποιες σκέψεις όμως δεν μπορούν να λειτουργήσουν αν δεν γνωρίζουν τον αριθμό ομάδων. Υπάρχει και το θέμα των ομάδων που έχουν πλαστά έγγραφα. Η ΕΠΟ έχει πάρει απόφαση να μην αναπληρωθούν οι θέσεις τους μέσω των ομάδων Δ’ Εθνικής. Υπάρχουν δύο προτάσεις. Η μια αφορά την διεξαγωγή κλήρωσης ανά δύο ενώσεις και να βγαίνει μια ομάδα με αγώνες μπαράζ εντός και εκτός έδρας. Η άλλη πρόταση είναι η δημιουργία ομίλων με τρεις ή τέσσερις ομάδες και να παίρνουν την άνοδο οι δύο από αυτές. Για παράδειγμα, στην Κρήτη θα παίζουν μπαράζ οι τέσσερις πρωταθλητές και θα παίρνουν την άνοδο».

Για την προσφυγή του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια: «Το θέμα με τα πολιτικά δικαστήρια είναι πολύ μεγάλο και ιδιαίτερα σοβαρό. Εγώ σέβομαι την ιστορία του ΟΦΗ όμως χωρίς να είμαι νομικός πιστεύω ότι «φρενάρει» αρκετά πράγματα και αντίκειται στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εγώ δεν συμφωνώ με την ΟΥΕΦΑ, την ΦΙΦΑ. Τέτοια προβλήματα πρέπει να τα λύνουμε μεταξύ μας. Θεωρώ ότι πρέπει ο ΟΦΗ να αποσύρει την προσφυγή του. Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση και θα πρυτανεύσει η λογική ώστε να αποσύρει την προσφυγή του. Δεν είμαι νομικός και δεν μπορώ να σας απαντήσω στα αιτήματα για τα οποία έχει προσφύγει ο ΟΦΗ».

Για την 15νθημερη αναστολή λειτουργίας της ΕΠΟ: «Πιστεύω ότι έκανε καλό το «λουκέτο» που μπήκε στην ΕΠΟ. Όλοι κατάλαβαν ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να πάει μπροστά για κάποιους που μπαίνουν στην λογική των αποφάσεων με πιέσεις».

Για τις ομάδες με πλαστά έγγραφα: «Δεν είναι 21 οι ομάδες με πλαστά έγγραφα. Είναι λιγότερες. 21 είναι ο αριθμός των ομάδων που έχουν πρόβλημα. Υπάρχουν ομάδες που έληξε η ασφαλιστική τους ενημερότητα στις 28 Ιανουαρίου και έκανε μεταγραφές στις 29 του μήνα. Ή άλλες ομάδες που δεν έχουν καταθέσει καθόλου φορολογική ενημερότητα. Η ΕΠΟ παρέδωσε τα στοιχεία της έρευνας και από εκεί και πέρα θα παρθούν αποφάσεις από τις πειθαρχικές επιτροπές. Υπάρχει δεδικασμένο με την περίπτωση του Ηρακλή και πιστεύω ότι θα υπάρξουν ανάλογες ποινές».

1 σχόλιο:

  1. ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ 35 ΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ 40 ΑΡΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 4Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑ .ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑΝ ΡΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 14 ΕΤΩΝ ΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ...ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ...ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΕ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΠΑΛΙ...ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΦΤΑΣΑΤΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΑΣΧΕΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή