Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Πάμε για κατάργηση της Δ’ Εθνικής ;



Οι οικονομικές εξελίξεις και η φυσιολογική αδυναμία πολλών μικρομεσαίων ομάδων του περιφερειακού πρωταθλήματος να θέσουν στόχους πρωταθλητισμού για τη νέα περίοδο, φαίνεται ότι οδηγεί την ΕΠΟ σε πρόωρη αναδιάρθρωση της κατηγορίας.

Στα αρχικά πλάνα της ΕΠΟ για τη Δ’ Εθνική της νέας χρονιάς, το πρωτάθλημα θα απαρτίζεται από 140 ομάδες και 10 ομίλους, όμως ενδέχεται οι αριθμοί να είναι μικρότεροι.
Κι αυτό γιατί τον Ιούνιο θα συζητηθεί και θα περάσει από την τακτική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας το σχέδιο αναδιάρθρωσης των κατηγοριών. Σύμφωνα με το προσχέδιο που ο Σοφοκλής Πιλάβιος έχει δώσει στη δημοσιότητα για διαβούλευση, θα συγχωνευτεί η Γ’ με τη Δ’ Εθνική και θα προκύψει μια νέα κατηγορία τεσσάρων ομίλων, με 16 ομάδες σε κάθε όμιλο την περίοδο 2012-12. Οι αλλαγές στο τελικό σχέδιο αναμένονται να είναι λίγες και δεν θα το διαφοροποιήσουν.
Όμως δεν υπάρχει μεγάλη προοπτική για τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο προσεχές πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Λίγες ομάδες θα καταφέρουν να κερδίσουν μια θέση στη νέα κατηγορία, ενώ οι περισσότερες θα επιστρέψουν στα τοπικά πρωταθλήματα. Οπότε επικρατεί έντονος προβληματισμός στα σωματεία, καθώς αρκετά σκέφτονται να μην μπουν στη διαδικασία και στα έξοδα να δηλώσουν συμμετοχή στη Δ’ Εθνική. Εξάλλου, δεν υπάρχουν κυρώσεις.
Αυτός ο κίνδυνος αναγκάζει την επιτροπή της Δ’ Εθνικής στην ΕΠΟ να επισπεύσει τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων να γίνουν τον Ιούλιο αντί για τον Αύγουστο. Ετσι, θα υπάρχει ο χρόνος για μια ανακατανομή των ομάδων σε λιγότερους ομίλους, εφόσον οι σύλλογοι που θα κατέβουν στο πρωτάθλημα θα είναι πολύ λιγότερες του αναμενομένου. Ετσι, η αναδιάρθρωση είναι πιθανό να γίνει πρόωρα στη Δ’ Εθνική, μέχρι την οριστική κατάργηση της κατηγορίας.
Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου