Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Γιώργος Ξηράκης: "Θα κυνηγήσουμε και φέτος το καλύτερο".

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Επισκοπής έκανε ο Γιώργος Ξηράκης στην ιστοσελίδα της ομάδος...
Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Αρχικά θέλω να πω ότι είναι μεγάλη χαρά για εμένα να είμαι προπονητής της Επισκοπής. Νομίζω ότι ο σύλλογος αυτή την στιγμή έχει φτάσει σε ένα σημείο που πιστεύω ότι δεν υπάρχει προπονητής που θα αρνηθεί μια πρόταση από την συγκεκριμένη ομάδα. Η οργάνωση της νομίζω ότι ξεπερνάει τα επίπεδα της Δ' εθνικής κατά πολύ. Με την διοίκηση και με τον πρόεδρο κάναμε την πρώτη επαφή και αφού διασταυρώσαμε ότι ταιριάζουν οι φιλοσοφίες μας. Από την κουβέντα που κάναμε συμφωνήσαμε και οι δύο πλευρές ότι θα πρέπει να υπάρχει μακροχρόνιο σχέδιο, με την έννοια ότι να μην κοιτάξουμε μόνο τα σήμερα αλλά να υπάρχει οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, στις ακαδημίες αλλά και στην πρώτη ομάδα. Από την στιγμή που συμφωνήσαμε και σε αυτά, ότι δεν πρέπει να κοιτάξουμε την εφήμερη επιτυχία αλλά σε βάθος χρόνου θεωρώ ότι τα υπόλοιπα έγιναν πιο εύκολα".

Για τον στόχο της ομάδας την νέα σεζόν:
"Ο στόχος δεν αλλάζει, σαφώς από την στιγμή που η ομάδα τερμάτισε δεύτερη θα κυνηγήσουμε και φέτος το καλύτερο αλλά με την φιλοσοφία που σας είπα, γιατί οι ομάδες χτίζονται και δεν αγοράζονται. Νομίζω ότι δεν υπάρχει παράδειγμα τουλάχιστον στην Κρήτη αλλά πιστεύω και σε παγκόσμιο επίπεδο ομάδα που να έχει αγοραστεί και να έχει διάρκεια πέρα από 2-3 χρόνια".

Ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας την νέα σεζόν που οι απαιτήσεις αυξάνονται καθώς η ομάδα πλέον στοχεύει και πάλι ψηλά;

"Αυτό νομίζω το έχουμε ξεκαθαρίσει η ομάδα της Επισκοπής αλλάζει επίπεδο έκανε κάποια χρόνια την θητεία της στη Δ' εθνική και σταθεροποιήθηκε, και νομίζω τα τελευταία δύο χρόνια με την αλλαγή της διοίκησης έχουν θέσει πολύ υψηλούς στόχους. Φέτος η ομάδα έφτασε πολύ κοντά στην άνοδο και όπως είπα στα παιδιά στην πρώτη κουβέντα που κάναμε ήρθα και εγώ να βοηθήσω να συμπληρώσω ή να διορθώσω κάτι, πιθανόν μια λεπτομέρεια που στοίχισε και δεν κατάφερε η ομάδα να πετύχει τον στόχο της. Όσον αφορά την διοργάνωση καταρχήν θα πρέπει να περιμένουμε τις τελεσίδικες αποφάσεις από την ΕΠΟ για να δούμε που θα βάλουμε τον πήχη. Οι κινήσεις μας θα ξεκινήσουν καταρχήν με το θέμα των μικρών που έχουμε πρόβλημα. Αυτό γιατί παιδιά που ήταν μικροί από φέτος περνάνε το όριο. Από το υπάρχον ρόστερ μένουν μόνο 2-3 μικροί οπότε θα πρέπει να ψάξουμε 7-8 μικρούς από τους οποίους τουλάχιστον οι τέσσερις να είναι ετοιμοπόλεμοι. Στο πλάνο μας υπάρχει και η ανεύρεση 5-6 νεαρών, ξεκινώντας από το Ρέθυμνο την αναζήτηση, οι οποίοι να μας βοηθήσουν σε βάθος χρόνου αλλά και φέτος βέβαια γνωρίζοντας ότι δεν θα είναι έτοιμοι τον Σεπτέμβριο αλλά με την μελλοντική δουλειά".

Εκτός από νεαρούς ποδοσφαιριστές θα υπάρξουν άλλες προσθήκες;
"Η Επισκοπή έχει ένα πλεονέκτημα το καλό όνομα που έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια για την οργάνωση της, και λόγω των οικονομικών συγκυριών νομίζω ότι θα καταφέρουμε να βρούμε και κάποια δυνατά στελέχη και έμπειρους παίκτες οι οποίοι θέλουμε να μεταφέρουν την εμπειρία τους στα νέα παιδιά και πιθανόν θα παίξουν και καθοριστικό ρόλο σε σημαντικά παιχνίδια και κάθε Κυριακή θα είναι σημαντικοί για το πρωτάθλημα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου