Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΠΕ Ρεθύμνου: Παρατημένοι στο έλεος του Θεού…

Με άσχημο τρόπο έκλεισε μια προβληματική χρονιά η Ποδοσφαιρική Ένωση Ρεθύμνου. Γιατί δεν είναι και ο πλέον ιδανικός τρόπος να ολοκληρώνεις το πρωτάθλημα με σύνθεση ανάγκης. Το Ρέθυμνο ταξίδεψε στον Κρουσώνα με 11 όλους και όλους ποδοσφαιριστές, χωρίς να αντιμετωπίζει η ομάδα τόσα προβλήματα απουσιών. Απλά αρκετοί ποδοσφαιριστές εμφανίστηκαν απογοητευμένοι από την προβληματική κατάσταση που επικρατούσε στην ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και επέλεξαν να μην ακολουθήσουν την αποστολή σε ένα αδιάφορο παιχνίδι. Μάλλον με τον ίδιο τρόπο σκέφτηκαν και οι διοικούντες της Ρεθυμνιώτικης ομάδας, πλην του προέδρου Κωστή Παπαδάκη, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που βρέθηκε στον Κρουσώνα. Η ομάδα πήγε στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς ασυνόδευτη και στον πάγκο κάθισε ένας απλός φίλαθλος – από τους λίγους, η αλήθεια είναι – του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου, ο Γιάννης Καλιτσουνάκης, ως εκπρόσωπος της ομάδας. 

  

Αλλά ήταν μόνο η πρώτη φορά; Από ένα σημείο και μετά η πλειοψηφία των διοικούντων την ομάδα την είχαν αφήσει παρατημένη στο έλεος του Θεού. Οι προπονητές, Ηλίας Ασπρομάτης, Γιώργος Λυρώνης και Γιώργος Καλιγιάννης, μαζί με τους φιλότιμους και υπερήφανους ποδοσφαιριστές κράτησαν την ομάδα, σώζοντας την από την πρόωρη διάλυση. 
Η Ποδοσφαιρική Ένωση (αν υπήρξε ποτέ Ένωση…) Ρεθύμνου, στην παρθενική χρονιά της ιστορίας της δυστυχώς δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Είναι ανεπίτρεπτο και πολύ άσχημο, όπως και άδικο για το Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο, η ομάδα να μένει με δέκα παίκτες στο 57’ λόγω τραυματισμού του Έντρι Τσαπόκου και ελλείψει έστω και ενός ποδοσφαιριστή να τον αντικαταστήσει.
Αυτός ήταν ο στόχος της Ένωσης δύο ιστορικών σωματείων του Αστέρα Ρεθύμνου και του Ρεθυμνιακού, που προέκυψε το περασμένο καλοκαίρι; Στην τελευταία αποστολή την ομάδα να την ακολουθήσουν 16 άνθρωποι; Αυτό το όραμα ονειρεύονται όσοι στήριξαν αυτή την Ένωση;
Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι κρατούν τις τύχες του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου. Σίγουρα έχουν βρει πολλές πόρτες κλειστές, αλλά έχουν μεγάλη ευθύνη να βάλουν ένα τέλος ή να κάνουν μια νέα ειλικρινή αρχή…
Ας καθίσουν έστω και για τελευταία φορά στο ίδιο τραπέζι και να πάρουν επιτέλους τις αποφάσεις που χρειάζεται, απλά να λειτουργήσει υποτυπωδώς μία ομάδα. Χρόνος τώρα υπάρχει, να σφυγμομετρήσουν τον κόσμο, τους επιχειρηματίες και την γενικότερη κατάσταση, για να βάλουν ένα τέλος σε αυτή τη φαρσοκωμωδία.(πηγή:hxosfm.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου