Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΠΕ Ρεθύμνου: Δυσκολεύουν τα πράγματα

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για την Ποδοσφαιρική Ένωση Ρεθύμνου, μετά από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, για την εξεύρεση λύσης και την καλύτερη οργάνωση της ομάδας. Δυστυχώς, λύση δεν βρέθηκε στην συγκέντρωση της Δευτέρας για την ΠΕ Ρεθύμνου και το καμπανάκι της επόμενης ημέρας ηχεί ακόμη πιο δυνατά. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, έδωσαν το παρόν μέλη της διοίκησης της ομάδας, κάποιοι φίλοι του ποδοσφαίρου και πρώην παράγοντες του Ρεθυμνιακού και του Αστέρα Ρεθύμνου.

Οι αρχές του τόπου, η αλήθεια είναι ότι γύρισαν την πλάτη στην προσπάθεια της Ποδοσφαιρικής Ένωσης Ρεθύμνου και μόνο ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ρεθύμνου κ. Γιώργος Σταράκης, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα κ. Αλκιβιάδη Μυρσιλίδη, τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Δασκαλομαρκάκη και τον Αναπληρωτή Γ. Γραμματέα κ. Δημήτρη Κουργιαντάκη, ενώ επιστολή απέστειλε η βουλευτής Ρεθύμνου κα Όλγα Κεφαλογιάννη. Παρών στη συγκέντρωση έδωσαν και οι προπονητές της ομάδας Γιώργος Λυρώνης, Ηλίας Ασπρομάτης και Γιώργος Καλιγιάννης, αλλά και οι ποδοσφαιριστές Βαγγέλης Κιοσσές και Φίλιππος Μουρτζανός.
Η φωτο είναι από τον αγιασμό στην αρχή της χρονιάς
Οι άνθρωποι της διοίκησης της ομάδας εμφανίστηκαν με ανάμικτα συναισθήματα από την πορεία της συνάντησης, η οποία δυστυχώς δεν προσέδωσε τα αποτελέσματα που περίμεναν και πλέον καλούνται να βρουν λύσεις το επόμενο άμεσο διάστημα.
Το μόνο θετικό της συνάντησης ήταν ότι δόθηκε η ευκαιρία να γίνει ανταλλαγή απόψεων και να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις σε αρκετά ζητήματα.
Εξ’ αρχής ο πρόεδρος της ΠΕ Ρεθύμνου κ. Κώστας Παπαδάκης έκανε ένα μικρό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, του στόχου και της φιλοσοφίας αυτής της προσπάθειας. Παράλληλα, ο κ. Παπαδάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει τα παράπονα του προς τις αρχές, τους επιχειρηματίες και τον κόσμο του Ρεθύμνου για την μη στήριξη της προσπάθειας. Στη συνέχεια το μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΡ και υπεύθυνος marketing κ. Σταύρος Ανδρεαδάκης ανέλυσε τον σχεδιασμό των τεσσάρων ομάδων βάσει του πυραμιδικού συστήματος, για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του.
Φυσικά, οι διοικούντες του Ρεθύμνου παραδέχθηκαν για μία ακόμη φορά ότι έχουν γίνει λάθη, είτε λόγω απειρίας, είτε λόγω έλλειψης χρόνου, είτε λόγω έλλειψης οργάνωσης. Παράλληλα, αποκαλύφθηκε ότι αν και αυτή την προσπάθεια ξεκίνησαν 15 άνθρωποι στην πορεία έμειναν 6-7 για να σηκώσουν όλο αυτό το βάρος. Ο ταμίας της Ποδοσφαιρικής Ένωσης Ρεθύμνου κ. Ανδρέας Τζαγκαράκης, παραδέχθηκε ότι η διοίκηση ανταπεξήλθε οικονομικά στο μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού, καταβάλλοντας τα εναπομείναντα μέλη είτε από ιδία κεφάλαια, είτε από χορηγίες περίπου το ποσό των 120.000 ευρώ για την λειτουργία και των τριών ομάδων. Επίσης στον οικονομικό απολογισμό αναφέρθηκε ότι υπάρχει έλλειμμα 35.000, με τα 33.000 να οφείλονται σε προπονητές και ποδοσφαιριστές.
Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ρεθύμνου κ. Γιώργος Σταράκης συμβούλεψε τους διοικούντες την ομάδα να ρίξουν το βάρος στο χορηγικό κομμάτι και να πλησιάσουν ακόμη πιο πολύ την κοινωνία του Ρεθύμνου. Στη συνάντηση το πρώην μέλος της διοίκησης της ΠΕ Ρεθύμνου κ. Ντίνος Φραγκάκος στάθηκε σε οργανωτικά ζητήματα τα οποία δεν επέτρεψαν στην ομάδα να λειτουργήσει σωστά, ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν έχουν προχωρήσει ιδιαίτερα οι διαδικασίες για την τυπική ένωση των τριών ομάδων (Ρεθυμνιακός, Αστέρας Ρεθύμνου και Κεραυνός), σε νομικό πλαίσιο. Αυτό τον έκανε να αποχωρήσει από την ομάδα, ζήτησε από τους πρώην συναδέλφους του να προχωρήσουν τις διαδικασίες άμεσα και να ρίξουν το βάρος στις γηπεδικές εγκαταστάσεις και την εγγραφή μελών.
Πλέον η υπάρχουσα διοίκηση της Ποδοσφαιρικής Ένωσης Ρεθύμνου, καλείται να πάρει τις τελικές αποφάσεις για την επόμενη ημέρα. Θα υπάρξει ή θα γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω όσον αφορά το ποδόσφαιρο στην πόλη του Ρεθύμνου;

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: «ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 20ΗΜΕΡΟ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ»
Ο πρώην πρόεδρος του Αστέρα Ρεθύμνου κ. Νίκος Κονταξάκης και ο πρώην πρόεδρος του Ρεθυμνιακού και νυν της ΠΕ Ρεθύμνου κ. Κώστας Παπαδάκης 
Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα άφησε ο πρόεδρος της ΠΕ Ρεθύμνου κ. Κώστας Παπαδάκης μετά την χθεσινή συνάντηση που υπήρξε στην αίθουσα ου Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ρεθύμνου. Η προσέλευση φίλων του ποδοσφαίρου δεν ήταν αναμενόμενη και σίγουρα υπάρχει προβληματισμός στις τάξεις της ομάδας. Πάντως, η διοίκηση δεν θα τα παρατήσει, χωρίς να έχει κάνει πρώτα και την απέλπιδα προσπάθεια για να  βρεθεί λύση. Όπως δήλωσε ο κ. Παπαδάκης, τα πάντα είναι πιθανά και θα ξεκαθαρίσουν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, αν και οι εντυπώσεις που του δημιούργησε η συγκέντρωση της Δευτέρας του έφεραν ανάμικτα συναισθήματα.
«Οι εντυπώσεις από αυτή τη συνάντηση είναι ανάμικτες, τόσο θετικές όσο και αρνητικές. Δεν είδαμε καινούρια πρόσωπα να αγκαλιάζουν την ομάδα του Ρεθύμνου και αυτό είναι το αρνητικό της υπόθεσης. Το θετικό είναι ότι όσοι βρεθήκαμε εδώ ανταλλάξαμε απόψεις και όταν υπάρχουν απόψεις και προτάσεις, κάτι βγαίνει από εκεί. Στο αμέσως προσεχές μέλλον η διοίκηση της Ποδοσφαιρικής Ένωσης Ρεθύμνου, θα προσπαθήσει να μαζέψει τα άτομα που χρειάζεται για να προχωρήσει. Αν πλαισιωθούμε από άτομα που έχουν σκοπό να βοηθήσουν ηθικά και υλικά στην ομάδα, θα την προχωρήσουμε, με λιγότερα δυνατά λάθη και μικρότερο μπάτζετ. Πιστεύω ότι η προσπάθεια θα γίνει. Εάν όμως δεν πλαισιωθούμε θα τα παρατήσουμε και εμείς με τους υπόλοιπους και ας μην υπάρχει ποδοσφαιρικό μέλλον στην πόλη του Ρεθύμνου. Δυστυχώς σε αυτή τη συγκέντρωση ούτε οι θεσμικοί παράγοντες εκπροσωπήθηκαν. Ήταν μόνο αγνοί φίλαθλοι που κατά διαστήματα υπήρξαν παράγοντες των δύο ιστορικών ομάδων του Ρεθυμνιακού και του Αστέρα Ρεθύμνου.
Για να μην κάνουμε τα λάθη που κάναμε πέρυσι με τον αργό σχεδιασμό, όταν λέμε άμεσο εννοούμε το επόμενο εικοσαήμερο. Έτσι οι προτάσεις στην ΕΠΟ, έχουν γίνει από τις τοπικές Ενώσεις και θα συζητηθούν στην Γ.Σ. της ΕΠΟ στις 3 Ιουνίου, όποτε θα έχουμε κατασταλαγμένο πρόγραμμα από το τι θα ισχύσει στο επόμενο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.
Δεν έχει σημασία αν είμαι αισιόδοξος ή όχι. Το άμεσο μέλλον θα δείξει. Και προηγούμενη φορά ήμουν αισιόδοξος αλλά βρεθήκαμε προ εκπλήξεων».


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΡΑ (hxosfm.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου