Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η ένσταση του Αστέρα Μαγούλας κατά του ορισμού της έδρας οδήγησε στην αναβολή του ημιτελικού.

Στην αναβολή του ενός εκ των δύο αγώνων για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών προχώρησε η Επιτροπή Κυπέλλου Ελλάδος. Συγκεκριμένα, η αναμέτρηση μεταξύ της Ιεράπετρας fc και του Αστέρα Μαγούλας για την 6η αγωνιστική δεν θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Αιτία της αναβολής στάθηκε η ένσταση που υπέβαλλε η διοίκηση του Αστέρα Μαγούλας κατά του ορισμού έδρας της αναμέτρησης, θεωρώντας ότι μόνο σαν ουδέτερο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γήπεδο Περιβόλια των Χανίων, όπου ορίστηκε να γίνει η αναμέτρηση με την Κυπελλούχο της ΕΠΣ Λασιθίου.
Ο πρωταθλητής του 7ου ομίλου της Δ΄Εθνικής Αστέρας Μαγούλας


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΓΟΥΛΑΣ
Ενδεικτική της δυσαρέσκειας που επικρατεί στις τάξεις του Αστέρα είναι η ανακοίνωση που εκδόθηκε, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
Είναι συχνό το φαινόμενο στο θεσμό του κυπέλλου να βλέπουμε τις μεγαλύτερες εκπλήξεις. Στις πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης δίνεται η δυνατότητα στις θεωρητικά αδύναμες ομάδες να εκμεταλλευθούν τον παράγοντα έδρα και να περάσουν στον επόμενο γύρο αν η κλήρωση τους αναδείξει γηπεδούχους. Οσο, όμως, προχωράμε προς τον τελικό για την ανάδειξη του κυπελλούχου, προβλέπεται οι αγώνες να διεξάγονται σε ουδέτερο γήπεδο, έτσι ώστε και οι δύο ομάδες να αγωνισθούν επί ίσοις όροις. Μετά τον ορισμό του ημιτελικού για το κύπελλο Ερασιτεχνών, μεταξύ των ομάδων Αναγέννηση Ιεράπετρας-Αστέρας Μαγούλας στην Κρήτη (Περιβόλια Χανίων) παύει να ισχύει η έννοια της ουδετερότητας του γηπέδου και το 'επί ίσοις όροις' (αξίζει να σημειωθεί ότι το διαιτητικό τρίο και οι αξιωματούχοι του αγώνα όπως π.χ. παρατηρητές, ορίζονται από τον νομό όπου διεξάγεται ο αγώνας). Με τον πιο πάνω ορισμό θεωρούμε ότι μονομερώς επωμίζεται ο Αστέρας Μαγούλας τα αρνητικά στοιχεία του αγώνα όπως είναι τα έξοδα μετακίνησης της ομάδος, ο χρόνος ταξιδιού, η μετακίνηση των φιλάθλων κ.α.. Θα θεωρούσαμε μία πολύ πιο λογική λύση τον ορισμό του αγώνα σε ένα ενδιάμεσο νησί όπως Σύρο, Μύκονο, Ρόδο κ.α. ή, ακόμη, και τον ορισμό σε γήπεδο της ηπειρωτικής Ελλάδος όπως π.χ. Θεσσαλονίκη, όπου και οι δύο ομάδες μπορούν να μετακινηθούν με περίπου τον ίδιο βαθμό δυσκολίας. Για την ιστορία ας σημειωθεί ότι ο αγώνας μπαράζ μεταξύ Π.Α.Ε. Ακράτητος-Εργοτέλη (ομάδα δυτικής Αττικής με ομάδα της Κρήτης, όπως αντίστοιχα ο Αστέρας Μαγούλας και η Αναγέννηση Ιεράπετρας) είχε ορισθεί στην Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου