Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Αφιέρωμα στο Πρωταθλητή Ρούβα

Επίθεση "φωτιά", άμυνα "γρανίτης"

Αν και στις αρχές του πρωταθλήματος, λίγοι πίστευαν πως ο Ρούβας θα είναι η ομάδα η οποία θα κερδίσει το πρωτάθλημα, το συγκρότημα του Μύρων Σηφάκη έκανε την διαφορά και από τη νέα σεζόν θα παίζει στην Γ εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Μπορεί το πρωτάθλημα να ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Ρούβα (3 σερί νίκες), ωστόσο, στη συνέχεια, δύο σερί ήττες (από Ασίτες και Επισκοπή), άφησαν την ομάδα πίσω.

Η Επισκοπή ήταν στην κορυφή για αρκετά μεγάλο διάστημα και οι περισσότεροι την έχριζαν ως το μεγάλο φαβορί για την άνοδο. Ο Ρούβας από την πλευρά του, προσπάθησε να ανακάμψει έπειτα από τα δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα και με τέσσερις νίκες σε 4 συνεχόμενα ματς, όλα έδειξαν να "φτιάχνουν".

Σε εκείνο το σημείο, αν και ο Ρούβας προέρχονταν από σερί νικών, η διοίκηση έκανε αλλαγή στο τεχνικό τιμ. Ο προπονητής Γιάννης Σχοιναράκης, για λόγους που μόνο η ομάδα ξέρει, έφυγε και τη θέση του πήρε ο Μύρων Σηφάκης.

Το ντεμπούτο του, κάθε άλλο παρά ιδανικό ήταν. Στο πρώτο ματς με την Ιεράπετρα, εντός έδρας, ο Ρούβας γνώρισε την ήττα με 2-0 και η Επισκοπή, παρέμενε στην κορυφή. Πολλά ακούστηκαν τότε για λάθος επιλογή στο "τιμόνι", όμως, η συνέχεια, δικαίωσε απόλυτα τη διοίκηση.

Ο Ρούβας, από εκεί και έπειτα ξεκίνησε ένα σερί 8 νικών. Μέσα σε αυτές τις ομάδες που νίκησε, ήταν και η Επισκοπή. Ετσι, πέρασε στην πρώτη θέση και όλα ήταν καλά για την ομάδα. Το πρωτάθλημα, ήταν σχεδόν σίγουρο για τον Ρούβα, αφού είχε αυξήσει τη διαφορά του από την Επισκοπή. Μάλιστα, στις 27/03/2011 που ηττήθηκε στην έδρα του Ατσαλένιου, κανείς δεν πίστεψε πως μπορεί να χαθεί αυτό το πρωτάθλημα, αφού η Επισκοπή, ήταν μακριά.

Ένα σημαντικό στοιχείο στην επιτυχία του Ρούβα, ήταν η εξαιρετική του άμυνα. Η ομάδα δέχτηκε μόλις 12 γκολ στο πρωτάθλημα και στα 17 (!!!) από τα 24 ματς που έδωσε, δεν δέχτηκε γκολ!

Επίσης, εξαιρετικός ήταν και στο τομέα της επίθεσης, όπου σκόραρε 42 φορές. Μεγαλύτερο σκορ; Το 5-0 στην έδρα του Ακρίτα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

 Μύρων Σηφάκης

"Ηταν μια επιτυχημένη χρονιά. Καταφέραμε να φτάσουμε στους στόχους μας που ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου ΕΠΣ Ηρακλείου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν για την ομάδα του Ρούβα. Στους ποδοσφαιριστές, στη διοίκηση και στον συνεργάτη μου, Μάνο Μουζουράκη.
Αξίζουν και πολλά συγχαρητήρια στον φίλαθλο κόσμο της Γέργερης. Σε όλη τη διαδρομή μας συμπαραστάθηκε.
Τώρα, ανοίγουν νέοι ορίζοντες στον σύλλογο".

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν κρίθηκε κάπου το πρωτάθλημα, τόνισε: "Κάναμε ένα μεγάλο σερί. Σίγουρα αυτό μας βοήθησε. Ανέλαβα την ομάδα στο -6, αλλά πίστευα στην άνοδο. Ο Ρούβας ήταν σταθερός βαθμολογικά και αγωνιστικά. Αυτό πιστεύω πως ήταν το κλειδί της ανόδου".

O ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΥΒΑ ΜΕ 19 ΓΚΟΛ


Γιάννης Φουκαράκης

"Η χρονιά ήταν απόλυτα επιτυχημένη και ότι στόχο είχαμε τον κατακτήσαμε. Πήραμε πρωτάθλημα και κύπελλο και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό.
Πιστεύω πως σημαντικό ρόλο έπαιξε η αλλαγή προπονητή. Είχαμε μείνει πίσω και ήρθε ένας άνθρωπος (σ.σ. Σηφάκης), ο οποίος πίστεψε σε εμάς και μας το έδειξε από την πρώτη στιγμή. Κάναμε ένα σερί νικών και στο ντέρμπι με την Επισκοπή, κρίθηκαν όλα. Νικήσαμε, περάσαμε πρώτοι και από εκεί και πέρα, δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο.
Ο προπονητής μας ξέρει πώς να παίρνει το 100% του κάθε παίκτη. Μας βοήθησε όλους και η επιτυχία είναι μαζική"!

Σε ερώτηση για το πώς αισθάνεται για τα 19 γκολ που πέτυχε:
"Ηταν μια εξαιρετική χρονιά για εμένα. Ηταν η καλύτερη σεζόν στην καριέρα μου και νιώθω χαρούμενους. Για να βγω πρώτος σκόρερ όμως, βοήθησαν οι συμπαίκτες μου. Εχουμε καλό υλικό και παίζαμε άνετα".

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ

"Το πρωτάθλημα του 10ου ομίλου, ήταν μικρό. Οποια ομάδα έδειχνε σοβαρότητα και ήταν σταθερή, τότε θα έπαιρνε το πρωτάθλημα. Εμείς το κάναμε αυτό και τερματίσαμε πρώτοι. Σημαντικό ρόλο σε αυτή η επιτυχία έπαιξε ο προπονητής μας, ο Μύρων Σηφάκης. Αλλαξε η ψυχολογίας μας. Ανεβήκαμε και κάναμε ένα σερί νικών. Θεωρώ πως όλα κρίθηκαν στις γκέλες που έκανε η Επισκοπή. Την ώρα που εμείς ήμασταν ανίκητοι, η Επισκοπή έκανε γκέλες και εμείς ξεφύγαμε. Ήμασταν σοβαροί σε όλο το πρωτάθλημα"!

Επίσης, ο τερματοφύλακας της ομάδος αναφέρθηκε σε δύο παίκτες λέγοντας: "Ο Αργυράκης και ο Χαραλαμπάκης, βοήθησαν πολύ. Με τον τρόπο τους, μας έκαναν όλους ενωμένους. Όλα τα παιδιά ήταν εξαιρετικά και κάναμε καλή σεζόν".

Πρόεδρος

Μανόλης Κουτεντάκης
Μετά τη φιέστα, ο πρόεδρος της ομάδας, είχε δηλώσει: "Είμαι συγκινημένος για την πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Πλέον είμαστε η τρίτη ομάδα στο Νομό, μετά τον Εργοτέλη και τον ΟΦΗ. Είναι πολύ συγκινητικό και πιστεύω ότι και στη Γ Εθνική θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω την ΕΠΣΗ και τον πρόεδρό της, που βρίσκονται πάντα κοντά στα σωματεία".


**** Το 2009-2010 ήταν η πρώτη χρονιά της ομάδας στην Δ Εθνική και την δεύτερη χρονιά ανέβηκε.


ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ


ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΗΛ.
Φραγκιαδάκης Ε. 24
Χριστοδουλάκης Σ. 28
Ψαρουλάκης Ν. 21

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΗΛ.
Αργυράκης Μ. 30
Ιερωνυμάκης Κ. 23
Κουτσάκης Δ. 21
Λαγουδάκης Γ. 18
Πατελής Γ. 33
Ραβανός Ι. 20
Χαραλαμπάκης Χ. 30
Γιαννακάκης Μ. 20
Μπριλάκης Θ. 18


ΜΕΣΟΙ ΗΛ.
Αναγνωστάκης Ι. 26
Ανδρεαδάκης Χ. 26
Μασαούτης Ε. 17
Ξυλούρης Ε. 20
Σταματάκης Α. 17
Τερζίδης Θ. 33
Βαρούχας Σ. 21
Ταβλαδωράκης Κ. 25
Συντιχάκης Μ. 18

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ ΗΛ.
Αναστασάκης Ζ. 24
Αντωνακάκης Θ. 22
Δρακούλης Ν. 21
Ταμάμης Ν. 23
Τζωρακολευθεράκης Σ. 21
Φουκαράκης Ι. 22
Γουργιώτης Κ. 19

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Ετος ίδρυσης:
1961
Χρώματα:
Μπλε-άσπρο
Έδρα:
Γηπ. Γέργερης
Χωρητικότητα:
1000 θέσεις

ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Πρόεδρος:
Κουτεντάκης Ε.
Αντιπρόεδρος:
Μανασάκης Μ.
Γ. Γραμματέας:
Φραγκιαδάκης Γ.
Ταμίας: Κουτεντάκης Ι.
Γεν. Αρχηγοί:
Φουκάκης Δ., Σταματάκης Ε.
Eφορος Γηπέδου:
Δασκαλάκης Μ.
Τεχν. Διευθυντής:
Μουζουράκης Ε.
Μέλη: Κουτάντος Κ., Στεφανάκης Φ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Μύρων Σηφάκης

ΗΡΘΑΝ: Aναγνωστάκης Ι., Ανδρεαδάκης Χ., Δρακούλης Ν. (Γιούχτας), Αντωνάκης Θ. (Κιλκισιακός), Αργυράκης Μ. (ΑΟΧ), Κουτσάκης Δ. (ΠΟΑ), Ξυλούρης Ε. (Αετός Αν.), Πατελής Γ., Φουκαράκης Ι. (Χερσόνησος), Ραβανός Ι. (Μοχός), Τζωρακολευθεράκης Σ. (Δαφνές), Συντιχάκης Ε. (Δειλινά), Σταματάκης Α. (Ν. Ρούβα), Ταβλαδωράκης Κ. (Αίας Σαλ.), Ταμάμης Ν. (Πελοπόννησος), Χαραλαμπάκης Χ. (ΟΦΗ), Βαρούχας Σ. (Ηρακλής Ψαχνών) Ψαρουλάκης Ν. (Ελλάς Ποντ.), Γουργιώτης Κ. (Αναγέννηση Ιερ.).

EΦΥΓΑΝ: Παπαδάκης Γ., Παπαδάκης Σ. (Φαιστός), Ξημεράκης Α. (Ν. Ρούβα), Ζουμπουλάκης Ε. (Ρούβας), Καλογιαννάκης Δ. (σταμάτησε), Λεκάκης Α. (Ασίτες), Πλύγκος Β. (Ανταγόρας Κω), Χαλκιαδάκης Φ. (Ζαρός), Αποστολάκης Α. (Πατούχας), Πλουσής Β. (ΑΟΧ), Βενιανάκης Α., Πετρακάκης Ι., Πρινιανάκης Σ., Πλουσής Α., Καλομοίρης Ε. (ελεύθεροι)
(Πηγή: periferiako.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου