Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Καλέμπουμπας: «Σε κανέναν δεν αρέσει να παίζει ο ΠΟΑ στη Δ’ Εθνική».

Ο στόχος είναι άνοδος, με την προϋπόθεση πως θα καταργηθεί η Football League 2 και θα δημιουργεί το Πανελλήνιο Περιφερειακό πρωτάθλημα.

Αυτή ήταν η βασική είδηση που βγήκε την Παρασκευή στο γήπεδο του Ατσαλένιου, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΟΑ Γιάννης Καλέμπουμπας.


Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Γ. Καλέμπουμπα για όλα τα σημαντικά ζητήματα του ΠΟΑ :
Για την αγωνιστική περίοδο που πέρασε ο Γ. Καλέμπουμπας σχολίασε : «Είχαμε πει στην αρχή της χρονιάς ότι δεν μπορούσαμε να βάλουμε στόχο την άνοδο γιατί επιλέξαμε να βάλουμε ένα πλάνο τριετίας για να μπορέσει η ομάδα να εξυγιανθεί οικονομικά και να σταθεί ξανά στα πόδια της. Σίγουρα θα θέλαμε την άνοδο στην Γ΄Εθνική γιατί εκεί ανήκει ιστορικά ο σύλλογος αλλά ακολουθήσαμε μια σφιχτή πολιτική και χρειάζεται υπομονή για να διευθετηθούν κάποια ζητήματα. Σε κανέναν δεν αρέσει να παίζει ο ΠΟΑ στο Περιφερειακό».
Για το αν είναι ικανοποιημένος από την βαθμολογική θέση που κατέκτησε ο ΠΟΑ στο Περιφερειακό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες : «Σίγουρα η χρονιά που πέρασε δεν ήταν αυτό που περιμέναμε από αγωνιστικής απόψεως και δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την βαθμολογική θέση που κατέκτησε η ομάδα. Γνωρίζαμε όλοι εξ αρχής όμως ότι στόχος της ομάδας μετά την πτώση της στο Περιφερειακό ήταν να δημιουργηθεί μια ομάδα από τα σπλάχνα του συλλόγου με νέα παιδιά, ώστε σε μια τριετία ο ΠΟΑ να μπορέσει να ανέβει και πάλι στη Γ΄Εθνική στηριζόμενος σε μεγάλο βαθμό σε δικά του παιδιά. Ήδη υπάρχει ένας κορμός με 10-11 παιδιά από τον Κεραυνό που ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα και είναι αρκετά αξιόλογα. Άλλωστε η φιλοσοφία του σωματείου αυτού όλα αυτά τα χρόνια ήταν να βγαίνουν παιδιά από τις Ακαδημίες να πηγαίνουν στον Κεραυνό και εν συνεχεία στην πρώτη ομάδα. Από την σωστή λειτουργία των Ακαδημιών θα μπορέσει να αναγεννηθεί η ομάδα του ΠΟΑ».
Για την πρόθεση της διοίκησης του ΠΟΑ η ομάδα να διεκδικήσει τη νέα χρονιά την άνοδο στη Γ΄ Εθνική αν γίνει αναδιάρθρωση στην κατηγορία ο Γ. Καλέμπουμπας τόνισε : «Αυτό που έχουμε στο νου μας ως διοίκηση έχει να κάνει με τα σχέδια της ΕΠΟ για την αναδιάρθρωση στη Γ΄Εθνική. Εφόσον περάσει αυτό το σχέδιο της ΕΠΟ τότε έχουμε αποφασίσει τη νέα αγωνιστική περίοδο να διεκδικήσουμε την άνοδο μας στη Γ΄ Εθνική κάνοντας πρωταθλητισμό. Αν γίνει η αναδιάρθρωση δημιουργούνται κάποια νέα οικονομικά δεδομένα τα οποία ο ΠΟΑ μπορεί να τα παλέψει. Ο στόχος του πρωταθλητισμού δεν θα φέρει κάποια αύξηση στο μπάτζετ γιατί εμείς θέλουμε αυτό που υποσχόμαστε στους ποδοσφαιριστές να μπορούμε να το πληρώσουμε. Αν τώρα δεν περάσει η πρόταση της ΕΠΟ για αναδιάρθρωση τότε είναι δύσκολο τη νέα χρονιά να πάμε για την άνοδο».
Αναφερόμενος στο θέμα του προπονητή ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Ατσαλένιου ξεκαθάρισε ότι και τη νέα σεζόν θα είναι στο τιμόνι του ΠΟΑ ο Μανόλης Πατεμτζής : «Ο Μανόλης Πατεμτζής και τη νέα χρονιά θα είναι στον πάγκο του ΠΟΑ. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμη μαζί του αλλά αυτή είναι η πρόθεση μας και θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα γιατί υπάρχει καλή θέληση και συνεργασία μεταξύ μας».
 Για τους μακροχρόνιους στόχους του ΠΟΑ o Γ. Καλέμπουμπας υπογράμμισε : «Στόχος μας και αυτοσκοπός μας είναι αυτή η ομάδα να φτάσει στο σημείο να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη. Στο σκεπτικό αυτό εντάσσεται και η δημιουργία ενός βοηθητικού γηπέδου . Αυτό το θέμα έχει πάει λίγο πίσω λόγω του ότι με την οικονομική κρίση που περνάμε δεν μπορούμε να βρούμε αγοραστή για το οικόπεδο που μας έχει κάνει δωρεά ο συνεταιρισμός έτσι ώστε να πάρουμε τα χρήματα και να προχωρήσουμε στην αγορά του οικοπέδου που χρειάζεται για να γίνει το βοηθητικό γήπεδο του σωματείου».
Για το αν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιους επιφανείς επιχειρηματίες η παράγοντες να αναλάβουν την διοίκηση του ΠΟΑ ο κ. Καλέμπουμπας δήλωσε : «Αν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να βάλουν σε μια άλλη τροχιά την ομάδα και να της δώσουν μια άλλη προοπτική τότε εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε έτοιμοι να αποχωρήσουμε. Αυτό όμως με την οικονομική κρίση που υπάρχει το θεωρώ εκ των προτέρων δύσκολο. Αυτό θα ήταν μια λύτρωση και για εμένα για να αποχωρήσω από τα διοικητικά της ομάδας μετά από 30 χρόνια όχι όμως και από κοντά της. Προσωπικά έχω πλησιάσει αρκετούς επιχειρηματίες για να αναλάβουν την ομάδα αλλά δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Κάποια στιγμή όμως ο κύκλος μου στον ΠΟΑ θα πρέπει να κλείσει σε ότι έχει να κάνει με το διοικητικό κομμάτι».

Επιτροπάκης: «Επιδιώξαμε την τακτική πληρωμή των παικτών»
Ανάλυση για τα οικονομικά θέματα της ομάδας, έκανε το μέλος της διοίκησης του ΠΟΑ και οικονομολόγος Σπύρος Επιτροπάκης: «Φέτος έγινε μια μεγάλη προσπάθεια για την οικονομική εξυγίανση του συλλόγου. Εκείνο που επιδιώξαμε ήταν η τακτική πληρωμή των ποδοσφαιριστών αλλά και η ρύθμιση των οφειλών που υπήρχαν προς το ΙΚΑ. Παράλληλα κοιτάξαμε και άλλα θέματα που είχαν να κάνουν με τις υποδομές του σωματείου. Δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο ιατρείο , βελτιώσαμε σε μεγάλο βαθμό τους χώρους των αποδυτηρίων για να βοηθήσουμε και τα παιδιά των ακαδημιών ενώ, αναπτύξαμε και κοινωνική δράση φιλοξενώντας καθημερινά στο γήπεδο μας παιδιά από την στέγη ανηλίκων τα οποία γυμνάζονταν μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά των ακαδημιών». (onsports.gr-sporfm.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου