Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Πρικάκης: "Είμαστε οι τελευταίοι που φταίμε"


Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ,Γ.Πρικάκης μίλησε στο Athletic Radio 104,2 για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες του περιφερειακού.


Aναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Πρικάκης στον Αthletic Radio 104,2 και στην εκπομπή "Αθλητικό Μεσημέρι" με τον Μανώλη Χρονάκη.



                                        
Για τα προβλήματα που υπάρχουν στο περιφερειακό πρωτάθλημα και τα χρήματα που οφείλονται στις ομάδες…

Θέλω να πω πως το ευχάριστο είναι πως ο όμιλος της Κρήτης παρά ότι μπήκε τελευταίος σε αυτή τη διαδικασία αποδείχτηκε ότι είναι πιο συνεπής απ’ όλους. Είμαι χαρούμενος από τις συναντήσεις με τους υπόλοιπους ομίλους γιατί πιστεύω θα υπάρχει συνεργασία. Ο πάτερ Ανδρέας Κεφαλογιάννης με πληροφόρησε ότι μία ομάδα από την Αθήνα προχωράει σε νομικά μέτρα για να πάρει τα λεφτά της και θέλουμε και εμείς να μπούμε δυναμικά. Αυτή τη στιγμή το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι έρμαιο  πολλών. Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει αφεθεί στην μοίρα του. Η Διοργανώτρια αρχή κοιτά μόνο τις παραπάνω κατηγορίες. Είμαι πέντε χρόνια στο περιφερειακό  και δεν έχω δει καμία πρόοδο. Εμείς διεκδικούμε κάποια θεσμικά ζητήματα για να διευκολύνουμε τη ζωή μας στο περιφερειακό. Υπάρχουν ομάδες που έχουν να πάρουν επιχορήγηση 4 χρόνια όπως ο Γιούχτας. Στη superleague αναλογούν 60 εκατ. Ευρώ. Στα ερασιτεχνικά είναι 4,5. Αν υπάρχει καλή θέληση και συνεννόηση θα μπορούσε να γίνει κάτι, να απαλύνουν το πόνο μας, όμως εγώ βλέπω πως υπάρχει μια σκέψη από την πολιτεία να εξαλειφτούν τα ερασιτεχνικά σωματεία. Θα επιδείξουμε την άλλη Παρασκευή μια συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς. Θα προσπαθήσουμε και με άλλες μορφές αγώνα πλην της αποχής. Είμαστε οι τελευταίοι που φταίμε. Δεν υπάρχουν τα έσοδα

Για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων …

Υπάρχουν πολλά ζητήματα. Πρέπει να  επιδιώξουμε να είμαστε μέσα στα πράγματα. Κατά τη γνώμη μου το περιφερειακό όπως είναι, είναι ένα πρωτάθλημα άσκοπο, υπάρχει η οικονομική κρίση και δεν  μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία στην συγχώνευση της Γ και Δ εθνικής, όπως η χορήγηση χρημάτων από την πολιτεία στους διαιτητές. Είναι κάτι που λόγω της οικονομικής κρίσης πρέπει να γίνει. Ο πάτερ λέει να μην καταργηθεί. Αν είναι βιώσιμο να μην καταργηθεί αλλά δεν βλέπω να συμβαίνει αυτό και πρέπει να επιβάλουμε και τις δικές μας προτάσεις. Είναι πολλά θέματα. Πρέπει να εξασφαλιστούν κάποια έσοδα, πως μπορεί μια ομάδα να πάει να παίξει στην Μυτιλήνη π.χ.;  Eίναι κρίμα να πληρώνουμε υπέρογκα πρόστιμα, πρέπει να βρεθεί μία λύση.

Με παρέμβαση του στην εκπομπή ο πρόεδρος του Εθνικού, Γιάννης Ζερβός τόνισε τα εξής:

Όταν εμείς πριν 2 μήνες κάναμε την αποχή, κανείς συνάδερφος από το περιφερειακό δεν ήρθε να μας στηρίξει. Ήταν μεγάλη ευκαιρία. Καθόμαστε απαθείς και βλέπουμε  να τα παίρνουν στην  superleague. Έπρεπε να ήταν μαζί μας, εμείς αν θέλουν πάμε μαζί τους, αλλά να κάνουμε αποχή σε όλα τα πρωταθλήματα. Μεμονωμένα δεν γίνεται τίποτα. Έχουμε αξιόλογους παράγοντες στις ΕΠΣ. Αν δεν είμαστε μονιασμένοι είναι σαν να κολυμπάμε στον ωκεανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου