Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Γιάννης Τζελέπης: «Δεν είναι δύσκολο να κάνουμε πρωταθλητισμό».

Ο Γιάννης Τζελέπης επέστρεψε στα γνώριμα για αυτόν λημέρια του και μετά από 5 χρόνια φόρεσε ξανά την φανέλα της Ιεράπετρας F.C. και δηλώνει πανέτοιμος να βοηθήσει τη νέα προσπάθεια που γίνεται για να χτιστεί μια γηγενής και δυνατή ομάδα. Ο 27χρονος αμυντικός μέσος άφησε τον Ναυπακτιακό για να έρθει στην οικογένεια του, η οποία κατοικεί στην Ιεράπετρα και ήδη από τις πρώτες μέρες της παρουσίας του στους «νερατζούρι» έχει κερδίσει τους πάντες με το ήθος, τον χαρακτήρα και τις πολλές ποδοσφαιρικές του αρετές. Μέσα στο γήπεδο αποτελεί τον δεύτερο εγκέφαλο μετά τον Νίκο Δεδελετάκη, έχοντας μέχρι στιγμής δείξει τις ηγετικές του ικανότητες στο κέντρο της άμυνας.
Η ΑΝΑΤΟΛΗ επικοινώνησε με τον Γιάννη Τζελέπη και είχαμε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση, η οποία είχε ως θέμα την Ιεράπετρα F.C. και τις προδιαγραφές που υπάρχουν για να κάνει η πόλη το δικό της ξεπέταγμα ποδοσφαιρικά και να γράψει μια νέα «χρυσή» σελίδα στην ιστορία της.
Ξεκινώντας την συζήτηση μας με τον αμυντικό μέσο της Ιεράπετρας μας είπε λίγα λόγια για τη νέα τάξη πραγμάτων στην πόλη και την Ένωση που έλαβε χώρα: 

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από πλευράς των ανθρώπων της Ένωσης για να φτιάξουν μια καλή ομάδα που να έχει προοπτική αν και οι καιροί είναι λίγο δύσκολοι. Σαφώς και όλα έγιναν πολύ γρήγορα κάτι που φαίνεται σε κάποια θέματα και ελπίζω ότι την επόμενη χρονιά θα βελτιώσουν κάποια πράγματα σε ότι αφορά την οργάνωση και την διοίκηση της ομάδας, τα οποία χρειάζονται προσοχή για να μπορεί η ομάδα να λειτουργήσει καλύτερα».

Για τον στόχο φέτος αγωνιστικά ανέφερε ότι «αγωνιστικά για τους στόχους που έχουν θέσει οι διοικούνται πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, δηλαδή το γεγονός ότι οι σκέψεις από την αρχή ήταν να κάνει μια καλή πορεία και να σωθεί η ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα φαίνεται ότι έχει μπει σε ένα πλαίσιο υλοποίησης. Ξανά λέω ότι για αυτόν τον στόχο που έχει τεθεί από την αρχή αγωνιστικά η ομάδα τα πάει αρκετά καλά χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Φαίνεται ότι θα σωθούμε άνετα και το θετικό σε αυτό το εγχείρημα είναι ότι διαθέτουμε πολλά παιδιά από την περιοχή, τα οποία δείχνουν ότι μπορούν να σταθούν στην κατηγορία. Αυτή την στιγμή οι «ξένοι» αν βάλεις και εμένα μέσα είναι τρεις και όλα τα υπόλοιπα παιδιά είναι από την Ιεράπετρα».
Εξαιρετικό χαρακτήρισε το κλίμα μέσα στην ομάδα. «Το κλίμα μεταξύ των ποδοσφαιριστών είναι πάρα πολύ καλό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όπως και με τον προπονητή. Το θετικό για τον προπονητή μας είναι ότι παρότι έχει πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο δεν είναι κορεσμένος και δείχνει όρεξη και διάθεση, την οποία δεν βλέπουμε συχνά και είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να δώσει πολλά σε ένα ποδοσφαιριστή και στην ομάδα γενικότερα αγαπάει το ποδόσφαιρο και την προπονητική και εκτός από το τεχνικό κομμάτι βοηθάει την ομάδα και σε άλλους τομείς».
Πάνω από όλα η οικογένεια. «Ο λόγος που με έκανε να έρθω στην Ιεράπετρα και να παίξει στην ομάδα αυτή ήταν κυρίως ότι έχω γνωρίσει μια κοπέλα από την πόλη αυτή και έτυχε να την παντρευτώ το πρώτο μέλημα μου ήταν η οικογένεια μου και το σπίτι μου. Από το καλοκαίρι μιλούμε με τους ανθρώπους της ομάδας και ήταν δεδομένο ότι θα έρθω κάποια στιγμή στην Ιεράπετρα. Σίγουρα είχα κάποιες προτάσεις από ομάδες εντός και εκτός Κρήτης και μέσα σε αυτές ήταν κάποιες που αγωνίζονται στο περιφερειακό και στο Ηράκλειο όμως το πρώτο πράγμα που μέτρησε ήταν η οικογένεια μου και επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα οικονομικά. Μπορεί να μην ήθελα αυτή την στιγμή να παίξω σε ψηλό επίπεδο για τους λόγους που σας εξήγησα αλλά τίποτα δεν αποκλείω τίποτα για το μέλλον και πάντα με ενδιαφέρει να κάνω πρωταθλητισμό αλλά πάνω από όλα είναι η οικογένεια».

Η δύσκολη οικονομικά κατάσταση επιβάλλει μια ομάδα στην πόλη. «Ο κόσμος είναι ακόμα επιφυλακτικός και δεν ξέρει ακόμα τι γίνεται αλλά αυτό που έχω να τους πω επειδή έχω περάσει από πολλές ομάδες και έχω δει τι γίνεται καλό θα είναι εδώ στην Ιεράπετρα να αφήσουν τις ζήλιες και ότι άλλο συμβαίνει με τις τρεις ομάδες που ήταν παλιά γιατί άμα θέλουν να φτιάξουν μια δυνατή ομάδα, η οποία να πρωταγωνιστεί η λύση αυτή, δηλαδή να φτιαχτεί μια δυνατή ομάδα γιατί δεν υπάρχουν χρήματα και οι καιροί οικονομικά είναι δύσκολη. Φανταστείτε ότι τώρα που υπάρχει μια ομάδα και πάλι υπάρχουν δυσκολίες παρότι δεν έχουν πολλά έξοδα γιατί οι περισσότεροι παίκτες είναι ντόπιοι και αυτοί που πληρώνονται λίγοι. Η κατάσταση θα ήταν ακόμα πιο δύσκολη εάν οι ομάδες ήταν τρεις με αυτά τα οικονομικά δεδομένα».
Καλύτερη οργάνωση του χρόνου. «Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει μια καλή προσπάθεια, γιατί εντάξει φέτος όλα έγιναν βιαστικά και λίγο γρήγορα, και το καλοκαίρι θα γίνει μια πολύ καλύτερη οργάνωση σε όλους τους τομείς και θα βοηθήσουμε όλοι μας σε αυτό και εμείς οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, παράγοντες και φυσικά ο κόσμος. Οι μεταγενέστεροι στόχοι μας είναι ψηλοί και ήδη φάνηκαν μέσα στο γήπεδο από τους αγώνες που έχω παίξει και έχω δει την ομάδα. Με την Επισκοπή που έπαιξαν και με τον Ρούβα στην Γέργερη αγώνα τον οποίο παρακολούθησα πιστεύω ότι δείξαμε τις δυνατότητες μας. Δεν είναι δύσκολο να κάνουμε πρωταθλητισμό φτάνει να γίνει μια καλύτερη προσπάθεια στο οικονομικό κομμάτι αλλά οργανωτικό, να υπάρχουν οι εγκαταστάσεις, το υλικό που θέλει ο προπονητής και ο γυμναστής, ο ρουχισμός των παικτών κτλ. Εάν όλα αυτά μπουν σε ένα πρόγραμμα και λυθούν πιστεύω ότι θα κάνει μεγάλα πράγματα η Ιεράπετρα. Επίσης θα πρέπει να την στηρίξουν όλοι και να μη έρχονται σε αντιζηλίες και να λένε πράγματα που δεν ισχύουν».


Πάντα ζεστός ο κόσμος της Ιεράπετρας. «Σε ότι αφορά την συμπεριφορά του κόσμου προς εμένα θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους γιατί από την αρχή με αγκάλιασαν όλοι και μου δείχνουν την αγάπη τους. Έχω μόνο καλά λόγια να πω για τον κόσμο της Ιεράπετρας γιατί και πριν από 5 χρόνια που είχα ξανά έρθει στην ομάδα η αγάπη και η ζεστασιά τους ήταν μεγάλη και αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ από την πλευρά μου για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».(anatolh.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου