Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Στα δικαστήρια πάνε το Μπιτσαξή οι ομάδες

Αποφασισμένες να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο τα οφειλώμενα από την πολιτεία φαίνεται πως είναι πλέον οι ομάδες του Περιφερειακού πρωταθλήματος της Κρήτης μετά και τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη συνάντηση των προέδρων των 13 σωματείων του 10ου ομίλου στα γραφεία του Ηροδότου την Τρίτη το βράδυ.
Πιο συγκεκριμένα οι πρόεδροι των ομάδων αποφάσισαν να μην σταματήσουν τον αγώνα τους για την διεκδίκηση των χρημάτων που τους οφείλονται από τις επιχορηγήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και σε πρώτη φάση αποφάσισαν να ζητήσουν άμεσα μια συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη και τους βουλευτές του νησιού έτσι ώστε να τους ενημερώσουν για τα αιτήματα τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αν μετά από αυτή την συνάντηση δεν προκύψουν απτά αποτελέσματα σε εύλογο χρονικό διάστημα οι ομάδες του Περιφερειακού πρωταθλήματος της Κρήτης είναι αποφασισμένες να μην ξεκινήσουν το επόμενο πρωτάθλημα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.
Για τις επιχορηγείσεις παλαιότερων ετών που οφείλονται από την Γ.Γ.Α στα σωματεία της Κρήτης οι ομάδες του νησιού ήδη έχουν λάβει τα μέτρα τους πηγαίνοντας την υπόθεση στα δικαστήρια, έχοντας κάνει ήδη εξώδικο στην Γ.Γ.Α μέσω του δικηγόρου που έχει οριστεί.
Για την συνάντηση της Τρίτης βγήκε και μια κοινή ανακοίνωση των σωματείων του 10ου ομίλου του Περιφερειακού πρωταθλήματος στην οποία τονίζονται τα εξής :«Στα πλαίσια της συνέχισης του μέχρι σήμερα Αγώνα μας κατά την συνάντηση των προέδρων του 10ου Ομίλου, του Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής κατηγορίας, αποφασίσαμε ομόφωνα τα παρακάτω:
1) Εμμένουμε στην αρχική μας θέση της διεκδίκησης των προτάσεων που έχουν τεθεί στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την ΕΠΟ.
2) Αποφασίζουμε να ζητήσουμε συνάντηση με την παρουσία του περιφερειάρχη και των βουλευτών της Κρήτης, καθώς και των προέδρων των τεσσάρων ΕΠΣ της Κρήτης στην οποία θα ζητηθεί η στήριξη των αιτημάτων μας.
3) Σε περίπτωση που δεν μας αποδοθούν τα χρωστούμενα από την πολιτεία σε νεότερη συνάντηση μας θα αποφασίσουμε ακόμα και την μη κάθοδο όλων των ομάδων στο νέο πρωτάθλημα ενώ θα επιδιώξουμε να διεκδικήσουμε δικαστικά όλα τα οφειλόμενα.»
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι ομάδες του 10ου ομίλου του Περιφερειακού είναι πλέον και οι μοναδικές από το Περιφερειακό πρωτάθλημα που είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους από την στιγμή που οι εκπρόσωποι των υπολοίπων ομίλων της χώρας έκαναν πίσω στην αρχική σκέψη που υπήρχε για αποχή από το πρωτάθλημα.
«Δεν πρέπει να σταματήσουμε τον αγώνα»
Ο πρόεδρος του Αετού Ανωγείων Πατήρ Ανδρέας Κεφαλογιάννης που είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής που έχει συσταθεί από προέδρους όλων των ομάδων του Περιφερειακού της Ελλάδας μίλησε στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6 για τις αποφάσεις που πήραν τα σωματεία του νησιού στη συνάντηση της Τρίτης επισημαίνοντας ότι «ξεκινήσαμε έναν αγώνα για να δικαιωθούμε και δεν θα πρέπει να τον σταματήσουμε. Δυστυχώς οι εκπρόσωποι από τους άλλους ομίλους ενώ ήταν υπέρ της αποχής την τελευταία στιγμή έδειξαν διστακτικότητα και έτσι όπως φαίνεται η Κρήτη είναι αυτή που θα συνεχίσει τον αγώνα της για δικαίωση» τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του Αετού που στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «εμμένουμε στις αρχικές μας θέσεις και είμαστε αποφασισμένοι να μην ξεκινήσουμε το επόμενο πρωτάθλημα αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας μετά την συνάντηση που θα έχουμε με τον Περιφερειάρχη και τους βουλευτές του νομού. Εμείς σαν 10ος όμιλος ψηφίσαμε ομόφωνα όλα τα σωματεία υπέρ της αποχής αλλά οι υπόλοιποι όμιλοι δυστυχώς δεν ακολούθησαν».
Στη συνάντηση της Τρίτης το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ ο Νίκος Τζώρτζογλου ο οποίος όπως τόνισε ο Πατήρ Ανδρέας Κεφαλογιάννης «μας παρουσίασε το χορηγικό πλάνο για τις ΕΠΣ του νησιού που είναι μια οργανωμένη μελέτη».(sporfm.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου