Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Σηφάκης: «Ο Ρούβας έχει και παρών και μέλλον».

Λίγη ώρα μετά την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΗ ο προπονητής του Ρούβα Μύρωνας Σηφάκης, μίλησε στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6. Ο ικανότατος τεχνικός αναφέρθηκε στην επιτυχία της ομάδας του, ενώ εξέφρασε και την πίκρα του για τον τρόπο που έφυγε πέρσι από τον ΟΦΗ. 

Αρχικά ο έμπειρος τεχνικός, με την ηρεμία που ακολούθησε της αγωνίας για την πρόκριση, αναφέρθηκε στη νίκη της ομάδας του επί του Γιούχτα που την έφερε στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΗ: «Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Είχαμε μια αποχή 17 μέρες και ίσως να ήμασταν επηρεασμένοι. Ελέγχαμε το ματς στο πρώτο ημίχρονο και δεν είχαμε προβλήματα. Με την έναρξη όμως του δευτέρου ημιχρόνου δεχτήκαμε δύο γκολ σε μισό λεπτ. Παρόλα αυτά η ποιότητα και η ικανότητα των παικτών μου και με τις αλλαγές που έγιναν μπορέσαμε και κάναμε μια μεγάλη ανατροπή. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου για αυτή την πρόκριση».
Η πρόκριση αυτή θα βοηθήσει σίγουρα την ψυχολογία της ομάδας και για τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, για τον οποίο ο Μύρωνας Σηφάκης τόνισε: «Δουλεύουμε καθημερινά γιατί αυτή η ομάδα έχει ποιότητα και παίκτες με εμπειρίες. Αυτό που έχουμε σαν στόχο είναι να πετύχουμε τρεις νίκες και μία ισοπαλία που θα μας δώσει την δυνατότητα να κατακτήσουμε και μαθηματικά την άνοδο στη Γ΄ Εθνική για πρώτη φορά στο Μεσσαρίτικο ποδόσφαιρο. Εμείς δείχνουμε μια σταθερότητα σαν ομάδα και αυτό που απομένει είναι στα ματς που απομένουν να δουλέψουμε με την ίδια σοβαρότητα και ταπεινότητα μέχρι να τελειώσει και μαθηματικά ο τίτλος».
Σε ότι έχει να κάνει για τα στοιχεία που διαθέτει η ομάδα του Ρούβα και την έχουν βοηθήσει τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου, είπε: «Σίγουρα πρωτεργάτης στην προσπάθεια είναι ο πρόεδρος ο κ. Κουτεντάκης, το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και άνθρωποι από την Γέργερη που μας βοηθάνε να δουλεύουμε κάτω από ιδανικές συνθήκες. Όταν κατακτήσουμε το στόχο μας θα χρειαστεί να οργανωθούμε καλύτερα. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι και ο Δήμαρχος της περιοχής και ευελπιστούμε να βάλουμε τις βάσεις για τη δημιουργία μιας ομάδας που θα εκπροσωπεί το ποδόσφαιρο της Μεσαράς. Υπάρχει ένα δυνατό συμβούλιο και βλέπω με χαρά το νέο δήμαρχο της περιοχής να ενδιαφέρεται έμπρακτα για τον αθλητισμό. Όλα αυτά όταν τα βάλουμε κάτω με σωστό τρόπο αυτή η ομάδα θα έχει και παρών και μέλλον. Εύχομαι να συνεχιστεί και η συνεργασία μου στο μέλλον. Στόχος μου είναι να χτίζω ομάδες και αυτό προσπαθώ τα τελευταία χρόνια. Να χτίζω ομάδες και να βάζω γερές βάσεις».
Σχολιάζοντας την προσπάθεια των ομάδων της Κρήτης στην Γ’ Εθνική, υπογράμμισε: «Όποιος είναι νοικοκύρης και δεν έχει οικονομικά προβλήματα φαίνεται στην πράξη και μέσα στο γήπεδο. Ο Πλατανιάς είναι το θετικό παράδειγμα που έχει σοβαρούς ανθρώπους στη διοίκηση και υπάρχει τόσο προγραμματισμός, όσο και οργάνωση. Διεκδικεί την άνοδο στη Β΄Εθνική και έχει πολλές ελπίδες να τα καταφέρει.
Ο Α.Ο Χανιά παρά το ότι έχει καλούς παίκτες και δυναμική κόσμου, έχουν γίνει κάποια λάθη με αποτέλεσμα η ομάδα να παλεύει να κρατηθεί στην κατηγορία. Από την άλλη οι παίκτες της Χερσονήσου είναι ήρωες. Κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες προσπαθούν να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία, αλλά δεν ξέρω αν το καταφέρουν».
Όπως είναι λογικό, σε μια συνέντευξη με τον Μύρωνα Σηφάκη, ένα μεγάλο της μέρος δεν μπορεί παρά να είναι αφιερωμένο στον ΟΦΗ. Ο Ηρακλειώτης προπονητής, αναφερόμενος στην παρουσία του στην ομάδα δεν έκρυψε την στεναχώρια του για την συμπεριφορά των τότε διοικούντων: «Πίκρα δεν υπάρχει για τον ΟΦΗ, γιατί ο ΟΦΗ είναι μια ιδέα. Απλώς πολλές φορές όταν αγαπάς κάτι υπερβολικά, αυτό είναι που πολλές φορές σε πληγώνει, Και δεν μιλάω για την ομάδα αλλά για τους ανθρώπους που την διοικούσαν όταν ήμουν εγώ. Πήγα στον ΟΦΗ για την ομάδα και όχι για τα πρόσωπα. Δύο φορές που κλήθηκα να την υπηρετήσω το έκανα αμέσως μολονότι είχα ομάδα και ότι έκανα το έκανα για τον άνθρωπο που δημιούργησε αυτή την ομάδα τον Θόδωρα Βαρδινογιάννη, αλλά και για τον κόσμο και τα ιδανικά που πρεσβεύει αυτός ο σύλλογος.
Οι παράγοντες που ήταν τότε όμως, όπως αποδείχθηκε ήταν λίγοι και ο χρόνος που βρέθηκαν εκεί ήταν για ιδίων όφελος και όχι για την ομάδα. Και δεν μιλάω φυσικά για τον Νίκο Μαχλά γιατί όταν ήμουν εγώ στην ομάδα ο Μαχλάς δεν ήταν πρόεδρος και δεν ήταν αυτός που έπαιρνε τις αποφάσεις, αλλά προσπαθούσε συνέχεια για το καλό της ομάδας.
Εγώ είχα την τύχη να βρεθώ στην ομάδα σαν παίκτης στην καλύτερη στιγμή, τότε που στον ΟΦΗ υπήρχε ένας ηγέτης, στο διοικητικό και οικονομικό τομέα που ήταν ο Θόδωρας, αλλά και στον αγωνιστικό που ήταν ο Γκέραρντ. Υπήρχε ο κόσμος και το υγιές κομμάτι των ποδοσφαιριστών και αυτό το τετράπτυχο ήταν που μας έδωσε την επιτυχία για 15 χρόνια στον ΟΦΗ».
Για την προσπάθεια που κάνει αγωνιστικά φέτος να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία, ανέφερε: «Ο ΟΦΗ αγωνιστικά μετά το Δεκέμβριο έχει την ποιοτικότερη ομάδα στην κατηγορία. Αν δεν μπορέσει να διεκδικήσει την απευθείας άνοδο που είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο, έχει τη δυνατότητα να την διεκδικήσει στα play offs. Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι πρέπει να υπάρξει ένας ηγέτης για να φτάσει ξανά ο ΟΦΗ στο επίπεδο που ήτανε. Αυτή είναι η δική μου αίσθηση».
Κλείνοντας στάθηκε και στην άλλη μεγάλη ομάδα της πόλης, τον Εργοτέλη στον οποίο όπως τόνισε είχε την ευκαιρία να δουλέψει σαν προπονητής, έτσι όπως ήθελε: «Ο Εργοτέλης είναι ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση. Δυστυχώς όμως είναι λίγοι αυτοί που αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Σε αυτή την ομάδα δούλεψα έτσι όπως θέλει κάθε προπονητής, με τις καλύτερες συνθήκες. Ο Εργοτέλης είναι μια ομάδα που από χρόνο σε χρόνο έχει μια σταθερότητα και είναι θέμα χρόνου για να μπορέσει να κάνει το παραπάνω βήμα και το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου. Το να πας από το 0 στο 6 η στο 7 μπορεί να γίνει αλλά το να κάνεις ένα βήμα παραπάνω είναι δύσκολο αν αναλογιστείς ποιες ομάδες ανταγωνίζεσαι και τι δυναμική έχουν. Ο Εργοτέλης αν συνεχίσει με αυτό τον τρόπο σε όλα τα επίπεδα θα μπορέσει να κάνει το επόμενο βήμα».(Πηγή:Κρήτη Σπορ Fm 87,6.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου