Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Πατήρ Ανδρέας Κεφαλογιάννης : «Θα διαλύσουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»

Άκαρπη και χωρίς ουσία ήταν η συνάντηση που έκαναν την Πέμπτη οι εκπρόσωποι των ομάδων του Περιφερειακού πρωταθλήματος της χώρας με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Πάνο Μπιτσαξή.



Ο κ. Μπιτσαξής επί της ουσίας έμεινε σε φιλολογικές και γενικές υποσχέσεις χωρίς να μπει στο ζουμί που είναι η καταβολή των επιχορηγήσεων των προηγούμενων ετών προς τα σωματεία του Περιφερειακού. Μάλιστα ο κ. Μπιτσαξής δεν αναγνώρισε τις οφειλές της Πολιτείας για τα προηγούμενα έτη σε ότι έχει να κάνει με τις επιχορηγήσεις και τόνισε στους εκπροσώπους των ομάδων του Περιφερειακού ότι θα γίνει προσπάθεια να καταβληθούν μέχρι τον Ιούλιο τα χρήματα που έχουν να κάνουν με την φετινή επιχορήγηση των σωματείων από το κράτος.
Οι εκπρόσωποι των δέκα ομίλων της Δ’ Εθνικής συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο ξενοδοχείο Intercontinental και στη συνέχεια συστάθηκε μια επιτροπή αποτελούμενη από τους Γιώργο Καλαποτλή (εκπρόσωπος 1ου ομίλου), Βαγγέλη Σταθόπουλο (εκπρόσωπος 6ου ομίλου), Μανώλη Βουλκίδη (εκπρόσωπος 7ου, 8ου και 9ου ομίλου) και Πατήρ Ανδρέα Κεφαλογιάννη (εκπρόσωπος 10ου ομίλου).  
Στη συνάντηση με τον κ. Μπιτσαξή το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος που δεν πήρε θέση για τις απαιτήσεις των σωματείων αλλά αντ΄αυτού έκλεισε ένα ραντεβού για την επόμενη Τετάρτη 9 Μαρτίου στην Αθήνα με τους εκπροσώπους των σωματείων του Περιφερειακού προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Από αυτό το ραντεβού θα εξαρτηθεί και το κατά πόσο τα σωματεία του Περιφερειακού πρωταθλήματος της χώρας μας θα αποφασίσουν για το αν θα προχωρήσουν άμεσα για αποχή από την αγωνιστική δράση αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους η ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών άμεσα.
Για τη συνάντηση με τους κ.κ Μπιτσαξή και Πιλάβιο ο Πατήρ Ανδρέας Κεφαλογιάννης μιλώντας στον «Κρήτη Σπορ Fm 87,6» τόνισε : «Έχουν βαλθεί να διαλύσουνε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν πήραμε κάποια συγκεκριμένη απάντηση από τον κ. Μπιτσαξή μόνο δεσμεύτηκε να δει τον Ιούλιο το θέμα της φετινής επιχορήγησης μέσω του Ο.Π.Α.Π χωρίς να αναγνωρίζει τις επιχορηγήσεις των προηγούμενων ετών. Θα περιμένουμε και την συνάντηση με τον κ. Πιλάβιο και αν δεν πάρουμε και εκεί τις κατάλληλες απαντήσεις στα αιτήματα μας τότε θα προχωρήσουμε σε διακοπή του Περιφερειακού πρωταθλήματος σε όλη την Ελλάδα».

Συντονιστική Επιτροπή Περιφερειακού : "Το μέλλον είναι δυσοίωνο..."



Ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποιούν τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαν με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Πάνο Μπιτσαξή σήμερα στην Αθήνα εξέδωσαν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής του Περιφερειακού πρωταθλήματος της χώρας.

Στην ανακοίνωση τους γίνεται λόγος για τα αιτήματα που έθεσαν προς τον κ. Μπιτσαξή ενώ εκφράζεται και η απογοήτευση τους για το γεγονός ότι δεν πήραν καμία συγκεκριμένη δέσμευση για τα οφειλώμενα των προηγουμένων τριών ετών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Σήμερα 3/3/11 η συντονιστική επιτροπή των ομάδων της Δ Εθνικής συναντήθηκε παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ κ Πιλάβιο στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με τον κ Μπιτσαξη
 Τα μέλη της επιτροπής εξήγησαν στον κύριο Μπιτσαξή την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα σωματεία της Δ Εθνικής και έθεσαν επιτακτικά το θέμα των καθυστερημένων από την πολιτεία τακτικών επιχορηγήσεων  καθώς και το θέμα της ενίσχυσης των σωματείων από τον ΟΠΑΠ .
 Παρόλη την καλή διάθεση που έδειξε ο κ Γενικός στο να ακούσει τα προβλήματα της κατηγορίας δυστυχώς η επιτροπή μας δεν έλαβε καμία συγκεκριμένη δέσμευση ως προς τις οφειλόμενες εδώ και τρία χρόνια τακτικές επιχορηγήσεις, αλλά αρκέστηκε να αναφέρει τις προθέσεις του για αλλαγή του μοιράσματος των χρημάτων του ΟΠΑΠ με έμφαση στην ενίσχυση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων   στο μέλλον .
 Δυστυχώς η κατάσταση μετά και από την σημερινή  συνάντηση γίνεται ακόμη ποιο δύσκολη και το μέλλον δυσοίωνο για τις ομάδες και το πρωτάθλημα της Δ Εθνικής. Την κατάσταση αυτή η συντονιστική επιτροπή θα συζητήσει με τον κύριο Πιλάβιο στην συνάντηση που θα έχουμε την Τετάρτη 9/3/11 στο γραφείο του στην Ομοσπονδία , ώστε όλοι μαζί , Ομοσπονδία και ομάδες , να βρούνε λύσεις στα προβλήματα του πρωταθλήματος της Δ Εθνικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου