Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Στάση αναμονής η ΕΠΟ για την αποχή


Στην πλέον δυναμική τους ενέργεια είναι αποφασισμένα να προχωρήσουν τα σωματεία της Δ' Εθνικής, στα πλαίσια του αγώνα που κάνουν τους τελευταίους μήνες για τη δικαίωσή τους στα αιτήματα που έχουν υποβάλλει ενώπιον της Πολιτείας και της ΕΠΟ. Ηδη η Συντονιστική Επιτροπή βρίσκεται σε διαδικασία συλλογής υπογραφών για τη συμμετοχή των συλλόγων στην καθολική αποχή που προγραμματίζεται για την προσεχή κιόλας αγωνιστική. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τα μέλη της Επιτροπής, η πλειονότητα των σωματείων τάσσεται υπέρ της αποχής, ενώ όπως αναμενόταν υπάρχουν περίπου 10 έως 15 ομάδες που δεν δείχνουν να είναι θετικές στην πραγματοποίηση αποχής. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο επίκεντρο της οργής των σωματείων βρίσκεται η Πολιτεία, η οποία δεν έχει καταβάλλει τις επιχορηγήσεις ως όφειλε για τα τελευταία τρία έτη. Ασφαλώς, οι άνθρωποι της Συντονιστικής Επιτροπής αντιμετωπίζουν σαν ένα ισχυρό 'χαρτί' τη διενέργεια αποχής, προκειμένου να πιέσουν καταστάσεις και να διεκδικήσουν αυτό που ούτως ή άλλως δικαιούνται.



ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ... ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΕΠΟ

Από την άλλη πλευρά, στην ΕΠΟ τηρείται στάση αναμονής, προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του όγκου των συλλόγων που θα προχωρήσουν εν τέλει σε αποχή. Σήμερα, ημέρα Δευτέρα, το βράδυ, τα μέλη της τριμελούς Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής (Γιώργος Σαρρής, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Μιχάλης Τζανόπουλος) θα έχουν ανεπίσημη συνάντηση με τον Σοφοκλή Πιλάβιο στο περιθώριο εκδήλωσης που θα διοργανώσει η διοίκηση της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, όπου και θα τον ενημερώσουν σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα, την Τετάρτη θα υπάρξει σύσκεψη των μελών της τριμελούς Επιτροπής, ημέρα κατά την οποία θα έχουν σταλεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων στην αποχή.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ: ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΜΟΝΟ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Συντονιστική Επιτροπή έχει ζητήσει από την Ομοσπονδία και την ΚΕΔ να μην οριστούν διαιτητές για τα παιχνίδια του προσεχούς Σαββατοκύριακου, ενδεχόμενο που όμως συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες. Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του Γιώργου Σαρρή στο periferiako.com: 'Αν δεν ορίσει η ΕΠΟ διαιτητές για τα παιχνίδια, θα έχουμε να κάνουμε με αναβολή της αγωνιστικής και όχι με αποχή, οπότε δεν θα υπάρχει νόημα στις κινητοποιήσεις. Δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση σαν Επιτροπή και να αναβάλλουμε την αγωνιστική. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν πάρουμε σχετική εξουσιοδότηση από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο. Για να πετύχει η αποχή, πρέπει να υπάρξει 100% συμμετοχή. Εστω και μία ομάδα να κατέβει στο γήπεδο, θα κερδίσει στα χαρτιά το παιχνίδι, ενώ όλες οι υπόλοιπες θα μηδενιστούν και θα τους αφαιρεθούν δύο βαθμοί από την επόμενη αγωνιστική περίοδο'. Σε ερώτησή μας για το αν οριστούν διαιτητές σε έναν όμιλο, όπου θα υπάρξει καθολική συμμετοχή των σωματείων στην αποχή, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος υπογράμμισε: 'Θα συνεδριάσουμε, θα ενημερώσουμε σχετικά την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και πάρουμε την νομικά ορθή απόφαση'.









Του Δημήτρη Θεοδώρου , periferiako.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου