Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Κρίσιμη Γ.Σ. στην ΕΠΟ σήμερα.

Πολύ σημαντική είναι η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που θα λάβει χώρα στις 10.00 το πρωί της Παρασκευής (22/07) σε αίθουσα του μεγάρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Χαλάνδρι. Οι Ενώσεις – μέλη της ΕΠΟ θα κληθούν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Του ποδοσφαίρου που στην χώρα μας ταλανίζεται ιδιαίτερα έντονα το τελευταίο διάστημα με όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Στο περιθώριο λοιπόν όλων αυτών των αποκαλύψεων με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και όλων των παρελκόμενων (πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες, πλέι οφ στα τέλη Ιουλίου), οι εκπρόσωποι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, των 53 Ενώσεων της χώρας θα κληθούν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σημαντικές θα είναι οι αποφάσεις που θα παρθούν για το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Εδώ και πολύ καιρό έχει δει το φως της δημοσιότητας το σχέδιο της ΕΠΟ για αναδιάρθρωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Οι Ενώσεις θα κληθούν να υπερψηφίσουν ή να καταψηφίσουν το σχέδιο της αναδιάρθρωσης και μείωσης των 10 ομίλων της Δ’ Εθνικής σε 6.

Στην παρούσα φάση υπάρχουν δύο τάσεις, αν και οι πληροφορίες θέλουν την αναδιάρθρωση να περνάει και η Δ’ Εθνική από 160 σχεδόν ομάδες να συρρικνώνεται σε 96 που θα δημιουργήσουν 6 ομίλους από 16 ομάδες.

Από εκεί και πέρα, μέγα ζήτημα έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες για τον αριθμό των «μικρών». Αρχικά την Δευτέρα που ανακοινώθηκε η προκήρυξη της Δ’ Εθνικής, η κάθε ομάδα υποχρεούνταν να χρησιμοποιηθεί 3 ποδοσφαιριστές.

Την Τετάρτη το απόγευμα, με νέο έγγραφο που απέστειλε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε, ότι εκ’ παραδρομής αναφέρθηκε στην προκήρυξη πως ο αριθμός των «μικρών» δεν θα είναι τρεις, αλλά θα είναι τέσσερις. Πάντως ήδη υπάρχει σχέδιο από μεγάλη «ομάδα» Ενώσεων που θα πιέσει την ΕΠΟ και την Επιτροπή Δ’ Εθνικής να μειωθεί ο αριθμός στους δύο ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από το 1991 και μικρότεροι.

Πέρα από όλα αυτά οι Ενώσεις αναμένεται για μία ακόμη φορά να θέσουν το θέμα των επιχορηγήσεων που οφείλει η πολιτεία προς τα ερασιτεχνικά σωματεία. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι Ενώσεις που εμφανίζονται έτοιμες να κάνουν πράξη το «λουκέτο» αν δεν τηρήσει επιτέλους η πολιτεία τις δεσμεύσεις της.

Παρασκευή κοντή γιορτή, λοιπόν, με την έκτακτη Γ.Σ. να αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.(topikokritis.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου