Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Στατιστικά του πρώτου μισού του πρωταθλήματος

Τέλειωσε ο πρώτος γύρος του περιφερειακού πρωταθλήματος την Κυριακή και πρωταθλήτρια χειμώνα αναδείχθηκε η Επισκοπή με μία νίκη μισό τίτλο μέσα στην έδρα του ΠΟΑ. Ταυτόχρονα άφησε αρκετά μακριά απ΄ τη κορυφή τους Ατσαλενιώτες που έχασαν την ευκαιρία να βάλουν φωτιά στο πρωτάθλημα. Ο Ρούβας είναι ο μοναδικός πλέον διώχτης της Επισκοπής, ενώ Ασίτες και Γιούχτας που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα περιόρισαν στο ελάχιστο τις ελπίδες τους για τίτλο με την λευκή μεταξύ τους  ισοπαλία.
Την τελευταία αγωνιστική του α' γύρου περίμενε ο Πανακρωτηριακός για να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο περιφερειακό και μάλιστα με το ευρύ 4-1 μέσα στον Βάμο επί του Ακρίτα. Μία νίκη που άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για την παραμονή -ειδικά αν δεν υποβιβαστεί κρητική ομάδα από τη Γ' Εθνική- ενώ αντίθετα έμπλεξε σε περιπέτειες στον σύλλογο του Αποκόρωνα που κλώτσησε την ευκαιρία να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη.Ουσιαστικά 5 ομάδες σχηματίζουν το "γκρουπ της παραμονής" από το οποίο οι 2 'ή 3 τελευταίες θα αγωνίζονται του χρόνου στα τοπικά. Μέσα σε δύο αγωνιστικές άλλαξαν εντελώς τα δεδομένα στην ουρά. Οι πρώτες νίκες του Πατούχα και του Πανακρωτηριακού μέσα σε Ανώγεια και Βάμο έμπλεξαν για τα καλά τους ηττημένους γηπεδούχους ενώ ένα άλλο διπλό του ΠΑΟΚ κράτησε στην ίδια μοίρα το Ρέθυμνο και μάλλον εξασφάλισε οριστικά την ομάδα του Κρουσώνα. Πλέον ουραγός κατρακύλησε ο Αετός ενώ Πατούχας και Πανακρωτηριακός βρίσκονται στην γραμμή της σωτηρίας. Τυπικά βάζουμε από κάτω τους χανιώτες λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων όμως στην πραγματικότητα δείχνουν να υπερτερούν αφού θα δώσουν στο β' γύρο το μεταξύ τους παιχνίδι στα Καθιανά έχοντας αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στην Βιάννο.

Ας δούμε κάποια γενικά στατιστικά του πρώτου μισού του πρωταθλήματος.
Σαράντα ποδοσφαιριστές αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα ,ενώ 90 σκόραραν τα 199 τέρματα που έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής .Στους 72 αγώνες του πρώτου γύρου είχαμε ακόμη και 8 αυτογκόλ που ανεβάζουν το συνολικό αριθμό τερμάτων στα 207.
Ο Κώστας Δεδελετάκης της Ιεράπετρας οδηγεί τον πίνακα των σκόρερ με 13 τέρματα και τον ακολουθεί ο Γιάννης Φουκαράκης του Ρούβα με ένα λιγότερο.Καλύτερη επίθεση είχε η ομάδα της Επισκοπής με ενεργητικό 27 γκολ και καλύτερη άμυνα η ομάδα των Ασιτών με 6 μόνο γκολ παθητικό. Χειρότερη επίθεση παρουσίασε ο Αετός Ανωγείων με ενεργητικό 8 τερμάτων και χειρότερη άμυνα η ίδια ομάδα με παθητικό 29 . Δεν υπάρχει καμιά αήττητη ομάδα στον όμιλο.
Ρούβας και Ακρίτας αγνοούν την ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα,ενώ αντίθετα η ομάδα των Ασιτών έχει σημειώσει τις περισσότερες (6). Αλώβητοι στο γήπεδό τους παρέμειναν Επισκοπή και Ασίτες ,ενώ ο Γιούχτας είναι η μοναδική ομάδα του ομίλου που δεν έχει ήττα εκτός έδρας.
Πέντε προπονητές από τους δεκατρείς που ξεκίνησαν το πρωτάθλημα αντικαταστάθηκαν (Σχοιναράκης από Σηφάκη στο Ρούβα, Καλογεράκης από Λεκάκη στις Ασίτες, Παπαματθαιάκης από Καραϊσκο στον ΠΑΟΚ, Μπετίνι από Καργιωτάκη στον Πατούχα, και Πιγουνάκης από Ματιγάκη στο Ακρωτήρι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου