Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Σενάρια παραμονής

Βιάννος καθορίζει τις εξελίξεις

Το παιχνίδι του Πατούχα με τον Αετό Ανωγείων την Κυριακή θα καθορίσει τις εξελίξεις στη μάχη της παραμονής. Σενάρια υποβιβασμού.

Η μάχη της παραμονής στην κατηγορία αποτελεί το μοναδικό...ερωτηματικό στο φετινό πρωτάθλημα. Τέσσερις ομάδες ερίζουν για να αποφύγουν τις δύο εναπομείνασες θέσεις που θα οδηγήσουν τη νέα χρονιά στα τοπικά πρωταθλήματα. Η Τρίτη θέση είναι ήδη κατειλημμένη καθώς ο Πανακρωτηριακός έχει υποβιβαστεί πλέον και μαθηματικά.

ΡΕΘΥΜΝΟ (24 ΒΑΘΜΟΙ)
Από τις τέσσερις ομάδες το Ρέθυμνο είναι η μοναδική ομάδα που βρίσκεται «αγκαλιά» με την παραμονή της στην κατηγορία. Έχει 24 βαθμούς και χρειάζεται μόλις έναν, στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια του για να ανανεώσει τη συμμετοχή του στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Το Ρέθυμνο θα αντιμετωπίσει την Ιεράπετρα εντός έδρας και εν συνεχεία τον ΠΑΟ Κρουσσώνα εκτός. Αν θέλει να μην μπλέξει σε περιπέτειες θα επιδιώξει να καθαρίσει την παραμονή του από την προσεχή Κυριακή.

ΠΑΤΟΥΧΑΣ (22 ΒΑΘΜΟΙ)
Ο Πατούχας που ακολουθεί το Ρέθυμνο και βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με 22 βαθμούς δεν έχει πολλά πράγματα να σκεφτεί. Την προσεχή Κυριακή υποδέχεται στη Βιάννο τον Αετό Ανωγείων και θέλει νίκη για να παραμείνει στην κατηγορία, χωρίς να σκέφτεται μαθηματικούς συνδυασμούς. Ο Πατούχας έχει ένα και μοναδικό παιχνίδι στο πρωτάθλημα, καθώς την τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό. Αν ο Πατούχας δεν κερδίσει μπαίνει σε «περιπέτειες». Με ισοπαλία θα φτάσει τους 23 και θα ελπίζει, αν θεωρηθεί ότι το Ρέθυμνο θα είναι η μία ομάδα που θα σωθεί, να μην κερδίσει ο Αετός Ανωγείων την τελευταία αγωνιστική το Ρούβα και ταυτόχρονα να ο Ακρίτας να μην πάρει δύο νίκες στα δύο τελευταία ματς.Σε περίπτωση ήττας του, ο Πατούχας αποχαιρετάει οριστικά την κατηγορία.

ΑΕΤΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ (20 ΒΑΘΜΟΙ)
Ο Αετός Ανωγείων βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού με 20 βαθμούς. Έχει να παίξει με Πατούχα εκτός και Ρούβα εντός στα δύο τελευταία παιχνίδια του. Αν κερδίσει στη Βιάννο θα έχει κάνει το καθοριστικό βήμα ανόδου, ενώ και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για παραμονή, αρκεί να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική του Ρούβα στα Ανώγεια και ο Ακρίτας να μην έχει κατακτήσει 2 νίκες στα εναπομείναντα ματς του γιατί η ισοβαθμία ευνοεί τον Ακρίτα. Εκτός και αν το Ρέθυμνο έχει χάσει και τα δύο ματς που έχει να δώσει, οπότε σε τριπλή ισοβαθμία των Ακρίτα, Αετού και Ρεθύμνου στους 24 βαθμούς, εκείνο που υποβιβάζεται είναι το Ρέθυμνο.

ΑΚΡΙΤΑΣ (18 ΒΑΘΜΟΙ)
Ο Ακρίτας τέλος, δεν έχει πολλά περιθώρια. Είναι σε οριακό επίπεδο. Επειδή η παραμονή όπως δείχνουν θα παιχτεί στους 24 βαθμούς, είτε στους 23 σε ακραίο σενάριο, η ομάδα του Βάμου θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρει δύο νίκες στα δύο εναπομείναντα ματς με Επισκοπή εντός έδρας και Πανακρωτηριακό εκτός. Ταυτόχρονα η ομάδα του Ακρίτα εύχεται το ντέρμπι της Βιάννου να λήξει ισόπαλο, οπότε σε αυτή την περίπτωση και έχοντας την τελευταία αγωνιστική το ματς με τον αδιάφορο Πανακρωτηριακό στα Καθιανά, θα γίνει το πρώτο φαβορί για την παραμονή. Ακόμα όμως και με νίκη του Αετού στη Βιάννο, ο Ακρίτας θα συνεχίσει να ελπίζει. Απλώς, ο Αετός δεν θα πρέπει να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική στην έδρα του, τον πρωταθλητή Ρούβα.

Αναμονή λοιπόν στη μάχη της παραμονής. Μπορεί τα πάντα να ξεκαθαρίσουν την προτελευταία αγωνιστική, αν ο Πατούχας κερδίσει τον Αετό. Μπορεί όμως με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα στο ματς αυτό, να παραταθεί η αγωνία.
Το περιφερειακό πρωτάθλημα πάντως δεν έχει τελειώσει ακόμα….
Επιμέλεια: Βασίλης Φουντουλάκης (από το athleticradio.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου