Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΞΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Συνέχεια του χθεσινού αφιερώματος στις ομάδες του 10ου Ομίλου


Χαρακτηριστικό του φετινού περιφερειακού πρωταθλήματος θα είναι ο αυξημένος ανταγωνισμός, καθώς όλες οι ομάδες εμφανίζονται ενισχυμένες.
Συνεχίζοντας το 2ο μέρος του αφιερώματος μας στη φετινή διοργάνωση με την παρουσίαση των υπολοίπων τεσσάρων εκπροσώπων του Ηρακλείου βάσει των θέσεων που κατέλαβαν πέρυσι, διαπιστώνουμε ότι χωρίς καμία απ’ αυτές να είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, όλες τους θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.
Πρώτιστος στόχος αποτελεί ο τερματισμός στην πρώτη εξάδα, και σε δεύτερο βαθμό το καλό ποδόσφαιρο για να προσελκύσουν τον κόσμο στο γήπεδο.
Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

ΑΣΙΤΕΣ

Με πολύτιμη παρακαταθήκη την περυσινή χρονιά στην οποία κατέλαβαν την 6η θέση, οι Ασίτες θα προσπαθήσουν να παραμείνουν και φέτος στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Η αποστολή είναι βέβαια πιο δύσκολη αυτή τη φορά καθώς το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικότερο, ενώ οι θέσεις που οδηγούν στη σωτηρία λιγότερες. Τα δείγματα γραφής από τα φιλικά είναι ενθαρρυντικά, όμως για να τερματίσουν ξανά στην πρώτη 6άδα απαιτείται μια μικρή υπέρβαση όχι γιατί η ομάδα δεν είναι καλή, αλλά εξαιτίας του «συνωστισμού» που παρατηρείται μεταξύ των ομάδων για μια θέση παραμονής.
Στα συν των Ασιτών το ότι έχουν αποκτήσει την εμπειρία της κατηγορίας, ενώ σημαντική ήταν και η τελευταία κίνηση της διοίκησης πριν την έναρξη του πρωταθλήματος φέρνοντας τον έμπειρο Χρήστο Βασιλείου στην τεχνική καθοδήγηση της ομάδας.
Πρόβλεψη: Τη «μάχη» για τη σωτηρία όπως πολλοί άλλοι θα δώσουν οι Ασίτες και για να τα καταφέρουν θα χρειαστεί να δείξουν σταθερό πρόσωπο εντός και εκτός έδρας και να διατηρήσουν στα ίδια επίπεδα τον ενθουσιασμό που τους διέκρινε πέρυσι. Καθοριστικό θα είναι επίσης το πόσο σύντομα θα μπορέσουν να αφομοιώσουν οι παίκτες τη νέα αγωνιστική φιλοσοφία αφού η νέα τεχνική ηγεσία ανέλαβε την ομάδα λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ

Ο τερματισμός στην πρώτη εξάδα όπως συμβαίνει φέτος με τις περισσότερες ομάδες είναι ο στόχος του Ηρόδοτου, που πρέπει να δείξει διαφορετικό πρόσωπο από την περυσινή χρονιά όπου τερμάτισε 8ος για να τα καταφέρει. Το ιστορικό σωματείο έκανε προσεκτικές κινήσεις το προηγούμενο καλοκαίρι, ενώ δυνατό του σημείο είναι η μεσαία του γραμμή, όπου υπάρχουν παίκτες όπως οι Παπαδάκης, Κοκκινάκης, Κώττης, Χαντζής που μπορούν να παρασύρουν και τους υπόλοιπους.
Οι «κυανόλευκοι» έχουν γεμάτο ρόστερ με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αρκετές εναλλακτικές λύσεις για την τεχνική ηγεσία, και έδειξαν ικανοποιητικό πρόσωπο στα καλοκαιρινά και …φθινοπωρινά φιλικά παιχνίδια. Στα θετικά προσμετράται επίσης το καλό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας, και έπαιξε το ρόλο του για να πραγματοποιηθούν αρκετές μεταγραφές.
Πρόβλεψη: Ο φετινός Ηρόδοτος έχει μεγαλύτερη ποιότητα από τον περυσινό, ενώ διοικητικά συνεχίζει να βαδίζει σε σταθερά βήματα. Αν εκμεταλλευτεί την έδρα της Ν. Αλικαρνασσού και οι έμπειροι παίκτες που έχουν παραστάσεις από ανώτερες κατηγορίες δώσουν ό,τι μπορούν, οι «κυανόλευκοι» μπορούν να προωθηθούν στην πρώτη 6άδα του πρωταθλήματος. Η «βαριά» φανέλα και η μεγάλη παράδοση που έχει το σωματείο, μπορούν επίσης να παίξουν ρόλο σε ένα πρωτάθλημα όπου εκτός των άλλων θα μετρήσει στην πορεία και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης που διαθέτει η κάθε ομάδα.

ΠΑΤΟΥΧΑΣ

Η διατήρηση της ομάδας για 3η συνεχόμενη χρονιά στο περιφερειακό πρωτάθλημα αποτελεί την επιδίωξη του Πατούχα που ενισχύθηκε αρκετά για να κρατηθεί ξανά στην κατηγορία.
Το συγκρότημα της Βιάννου έχει πλέον τη γνώση για να διαχειριστεί σωστά τις εμπειρίες που απέκτησε τα 2 προηγούμενα χρόνια. Στα περισσότερα φιλικά παιχνίδια που έδωσε εντυπωσίασε δείχνοντας χαρακτήρα και σωστή αγωνιστική συμπεριφορά. Οι νέοι παίκτες φαίνεται ότι αφομοιώνουν τα «θέλω» της τεχνικής ηγεσίας έχοντας δημιουργήσει ένα σύνολο που θα παλέψει για να κρατηθεί και του χρόνου στο περιφερειακό πρωτάθλημα.
Για να τα καταφέρει θα πρέπει ωστόσο εκτός από την αγωνιστική ετοιμότητα να δείξει σωστά αντανακλαστικά σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.
Πρόβλεψη: Παρά το ότι ο Πατούχας δείχνει να έχει την καλύτερη ομάδα της τελευταίας τριετίας, η παραμονή θα είναι πιο δύσκολη από κάθε άλλη φορά. Εφόδιο σ’ αυτήν την προσπάθεια η εμπειρία που απέκτησε στο δεύτερο γύρο του περυσινού πρωταθλήματος όταν κέρδισε τη «μάχη» για την παραμονή ενώ αυτή φαινόταν χαμένη καθώς είχε χαθεί έδαφος στο πρώτο μισό της διοργάνωσης. Η ομάδα της Βιάννου πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της, ενώ άσχημο ξεκίνημα όπως πέρυσι δε θα συγχωρεθεί. Παραμονή συνεπάγεται εκμετάλλευση της έδρας στο έπακρο και προσωπικότητα απέναντι σε ομάδες με μεγαλύτερο «εκτόπισμα».

ΖΑΡΟΣ

Η παραμονή στην κατηγορία είναι ο μεγάλος στόχος του νεοφώτιστου Ζαρού. Η ομάδα της Μεσσαράς ποντάρει στη διοικητική της σταθερότητα και τον ενθουσιασμό του πρωτάρη για να τα καταφέρει, ενώ έχει πολύ καλή οργάνωση για τα δεδομένα του περιφερειακού.
Αγωνιστικά η ομάδα ενισχύθηκε με παίκτες που γνωρίζουν πολύ καλά τα μυστικά της κατηγορίας και θα της δώσουν ώθηση, όμως σημείο «κλειδί» θα είναι η όσο γίνεται πιο άμεση συνολική προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Στα μείον, καταγράφεται η απειρία της κατηγορίας, που παίζει ρόλο σε τέτοιες περιπτώσεις παρά τις πολλές διορθωτικές κινήσεις που έγιναν για να παρουσιαστεί πιο δυνατός και να διεκδικήσει το στόχο του. Οι αντοχές, ο χαρακτήρας και ο δείκτης προσαρμοστικότητας μετράνε πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις και ο βαθμός συνέπειας σ’ αυτό το τρίπτυχο θα καθορίσει εν πολλοίς υπό ποιες προϋποθέσεις θα δοθεί η προσπάθεια για να κρατηθεί στο περιφερειακό.
Πρόβλεψη: Η παραμονή σε έναν όμιλο με ομάδες που έχουν μεγάλη ιστορία είναι μεγάλη πρόκληση για το Ζαρό, ο οποίος σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή, είναι ένα από τα λιγοστά σωματεία που δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, κάτι που μπορεί να μετρήσει στο ρουν του πρωταθλήματος.
(patris.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου