Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ξηράκης: «Θέλουμε την πρώτη θέση»

Ο προπονητής της Επισκοπής Γιώργος Ξηράκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 εκφράζοντας την επιθυμία του για την κατάκτηση της ανόδου ενώ στάθηκε και στο μέλλον του Ρεθυμνιώτικου συλλόγου.
Ο έμπειρος τεχνικός καλείται φέτος να οδηγήσει την Επισκοπή στην κατάκτηση του τίτλου που ισοδυναμεί με την άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες και μιλώντας στον Athletic δεν έκρυψε ότι αυτός είναι ο στόχος της ομάδας: «Από την στιγμή που τερμάτισε η ομάδα στην 2η θέση και θέλουν όλοι να προοδεύουν, θέλουμε να πάμε μπροστά. Ενισχυθήκαμε για αυτόν τον λόγο, γιατί θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό. Η αλήθεια είναι ότι θέλουμε την πρώτη θέση όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι αποτυχία αν δεν τα καταφέρουμε. Μπορεί η Επισκοπή να ξεκινάει με τις καλύτερες προδιαγραφές και τους καλύτερους παίκτες, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρουμε κιόλας το πρωτάθλημα. Όμως, κοιτάζουμε και το μέλλον και για αυτόν τον λόγο έχουμε επενδύσει και σε μικρά παιδιά που θα αγωνιστούν σε λίγα χρόνια».
Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Ξηράκης στον Athletic Radio 104,2
Για την καθυστερημένη έναρξη της σαιζόν: «Έτυχε να είμαστε μια ιδιαίτερη περίπτωση με την έννοια ότι η ομάδα είναι πολύ οργανωμένη όπως και το περιβάλλον εργασίας. Επίσης, επειδή η ομάδα ήταν καινούργια, μας δόθηκε ο κατάλληλος χρόνος για να δουλέψουμε αφού ακόμα και την τελευταία ημέρα των μεταγραφών έρχονταν ποδοσφαιριστές».
Για το φετινό πρωτάθλημα: «Όλες οι ομάδες ξεκινούν με μηδέν βαθμούς. Ότι η Επισκοπή έχει ενισχυθεί με πολύ καλούς παίκτες, αυτό είναι αλήθεια και δεν μπορούμε να το κρύψουμε. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα. Μου έχουν κάνει εντύπωση οι Γιούχτας, Πατούχας ενώ οι ΠΟΑ, Χερσόνησος κάνουν πρωταθλητισμό. Όμως, δεν είναι αμελητέες ποσότητες ΠΑΟΚ και Ασίτες που έκαναν πολύ καλή χρονιά πέρυσι. Αυτό δείχνει ότι θα γίνει ένα πολύ αμφίρροπο πρωτάθλημα».
Για το παιχνίδι με τον Ζαρό και την Επισκοπή: «Η διοίκηση επιθυμούσε να έχει μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου και επειδή συμπίπτει με το Ρεθυμνιώτικο ντέρμπι, αποφασίσαμε να γίνει βραδινό το παιχνίδι ώστε να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Η οργάνωση του συλλόγου είναι τουλάχιστον επιπέδου Β’ Εθνικής».
Για την δουλειά στα τμήματα υποδομής: «Με όσους έχω συνεργαστεί, γνωρίζουν ότι δική μου επιθυμία είναι να δουλεύω με παιδιά που έχουν μπροστά τους το μέλλον. Εμείς φροντίσαμε να βρούμε παίκτες που έχουν φιλοδοξίες και βέβαια έχουν αλλάξει οι εποχές. Τώρα, τα νέα παιδιά ικανοποιούνται με κάποιες καταστάσεις».
Για την ΕΑΡ: «Δεν υπάρχει ούτε τούβλο που να θυμίζει την ΕΑΡ. Εγώ προσπαθώ να μοιράζομαι αυτήν την εμπειρία ώστε να λέω στους παράγοντες που συνεργάζομαι ότι δεν είναι όλα εξαγοράσιμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου