Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Η «καρδιά» του 10ου Ομίλου χτυπά στο Ηράκλειο





Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ …ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ, ΜΕ ΤΙΣ 8 ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ «ΚΑΣΤΡΟ»



Στο Ηράκλειο θα χτυπά και φέτος η καρδιά του περιφερειακού πρωταθλήματος με 8 από τις 14 ομάδες του ομίλου της Κρήτης να έχουν τη βάση τους στο νομό, και την υπόλοιπη κατανομή να φέρνει δεύτερο το Ρέθυμνο με 3 συμμετοχές, τρίτο το Λασίθι με 2, και τελευταία τα Χανιά με μόλις 1 συμμετοχή.

Η φετινή διοργάνωση θα έχει ως αγωνιστικό σημείο αναφοράς τη μεγάλη ανταγωνιστικότητα καθώς παραμονή στην κατηγορία ισοδυναμεί με …πρωταθλητισμό.

Η ΕΠΟ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τον ακριβή αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν, όμως βάσει της αναδιάρθρωσης που θα γίνει του χρόνου όταν οι όμιλοι του περιφερειακού από 10 θα μειωθούν σε 6 με καθέναν απ’ αυτούς να έχουν 16 ομάδες, το πιθανότερο είναι οι θέσεις που οδηγούν στο τοπικό να φτάσουν τις 8, αντί των 2 που ίσχυαν πέρυσι.

Κάθε ομάδα υποχρεούται να χρησιμοποιεί σε κάθε αγώνα 3 παίκτες ηλικίας κάτω των 20 ετών. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται οι παίκτες που έχουν γεννηθεί από 1/1/91 και έπειτα.

Επίσης τα σωματεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως 2 παίκτες ηλικίας άνω των 33 ετών. Σ’ αυτήν την κατηγορία εντάσσονται οι παίκτες που έχουν γεννηθεί πριν την 1/1/78.

Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται υποχρεωτικά σε γήπεδα τα οποία θα διαθέτουν χλοοτάπητα, ενώ οι ομάδες υποχρεούνται να έχουν συνεργασία με διπλωματούχο προπονητή που θα φέρει την ειδική ταυτότητα της ΕΠΟ.

Το Ηράκλειο

Σημείο αναφοράς στο 10ο όμιλο θα είναι δίχως άλλο το Ηράκλειο παρατάσσοντας τις 8 ομάδες της διοργάνωσης. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι … «αδύναμοι κρίκοι» εκλείπουν καθώς 2 απ’ αυτές (ΠΟΑ και Χερσόνησος) έχουν σα στόχο το πρωτάθλημα, ενώ οι υπόλοιπες (ΠΑΟΚ, Γιούχτας, Ηρόδοτος, Ασίτες, Πατούχας, Ζαρός) έχουν θέσει ως στόχο τον τερματισμό στην πρώτη 6άδα.

Χερσόνησος

Μετά από τρία συνεχόμενα χρόνια στη Γ’ Εθνική η Χερσόνησος επιστρέφει στο περιφερειακό πρωτάθλημα με στόχο να βάλει τα θεμέλια για να ανοίξει έναν νέο κύκλο που θα φέρει στην ομάδα επιτυχίες οι οποίες θα στηρίζονται σε γερές βάσεις χωρίς οικονομικές ατασθαλίες. Το βάρος πέφτει περισσότερο στη διοικητική προσπάθεια για να αλλάξει σελίδα το σωματείο. Έχει ωστόσο τα φόντα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, παρά το ότι επίσημα ο στόχος που έχει τεθεί είναι ο τραυματισμός στην τριάδα, και θα αποτελέσει μια από τις ομάδες οι οποίες θα το διεκδικήσουν, διατηρώντας αρκετούς παίκτες από τον περυσινό κορμό, ενώ οι προσθήκες που έγιναν θα βοηθήσουν σ’ αυτό το σκοπό. Στα θετικά, προσμετράται και το γεγονός ότι είναι μια από τις λιγοστές ομάδες που δεν άλλαξαν τεχνική ηγεσία με τον Άγγελο Βαρδάκη να γνωρίζει πολύ καλά τα αποδυτήρια.

Πρόβλεψη: Θα παλέψει για τον τίτλο η Χερσόνησος που επιχειρεί ένα νέο ξεκίνημα με τη διοίκηση να θέτει ως προτεραιότητα το νοικοκύρεμα του σωματείου και τα σταθερά βήματα χωρίς όμως να λέει όχι και στις αγωνιστικές επιτυχίες.

ΠΑΟΚ

Η εμπειρία που έχει πλέον αποκτήσει, σε συνδυασμό με την ομοιογένεια που τον διακρίνει θα είναι φέτος το «όπλο» του ΠΑΟΚ στην προσπάθεια του για να παραμείνει στον «αφρό» του πρωταθλήματος. Οι «ασπρόμαυροι» θα παρατάξουν ξανά μια αξιόμαχη ομάδα που έχει ωστόσο το μειονέκτημα ότι δε διαθέτει μεγάλο «βάθος» στον πάγκο. Αμυντικά φαίνεται ότι θα είναι καλύτερος πρέπει ωστόσο να γίνει πιο απλός στην επίθεση και να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που δημιουργεί. Οι προκρίσεις επί των Ηρόδοτου, και ΠΟΑ στο κύπελλο επιβεβαιώνουν ότι και φέτος ο ΠΑΟΚ θα είναι ένα από τα «γερά χαρτιά» του πρωταθλήματος, όπως και το ότι η έδρα του μπορεί να αποτελέσει το μεγάλο του όπλο.

Πρόβλεψη: Η ομάδα του Κρουσώνα έχει τα φόντα για μια καλή πορεία αλλά πρέπει να βοηθηθεί κι από την τύχη για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα με κάρτες και τραυματισμούς καθώς έχει μικρό ρόστερ. Το να ξεπεράσει πάντως την 3η θέση που έφτασε πέρυσι δείχνει πολύ δύσκολο επίτευγμα.

Γιούχτας

Με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο θα παραταχθεί στο νέο πρωτάθλημα ο Γιούχτας καθώς σχεδόν …ολόκληρη η ομάδα άλλαξε το προηγούμενο καλοκαίρι. Η ομάδα των Αρχανών ωφελήθηκε από την καθυστερημένη έναρξη της διοργάνωσης. Στα θετικά είναι ότι και φέτος θα έχει «γεμάτο» ρόστερ, με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ενώ στον αντίποδα το «δέσιμο» της ομάδας και η κατανόηση όσων ζητά η τεχνική ηγεσία θα χρειαστεί χρόνο. Στα φιλικά παιχνίδια έδειξε καλό πρόσωπο, εν αντιθέσει με το κύπελλο όπου η ομάδα δεν παρουσίασε καλή εικόνα και κινδύνευσε με αποκλεισμό από τον Αλμυρό στα πέναλτι, ενδεικτικό ότι χρειάζεται να αποκτήσει σωστή νοοτροπία για να τα καταφέρει.

Πρόβλεψη: Ο Γιούχτας έχει τις δυνατότητες να μπει στην πρώτη 6άδα, και να παίξει καλό ποδόσφαιρο, αρκεί να αποκτήσει όσο γίνεται γρηγορότερα την κατάλληλη «χημεία» και να βρει τα πατήματα του στο γήπεδο.

ΠΟΑ

Η επιστροφή στη Γ’ Εθνική είναι το φετινό στοίχημα για τον ΠΟΑ που έπειτα από την περυσινή «αναγνωριστική» χρονιά στο περιφερειακό, προβάλλει ως ένα από τα φαβορί για τον τίτλο. Οι Ατσαλενιώτες δυνάμωσαν αγωνιστικά στις μεταγραφές, και έχουν αποκτήσει ταυτότητα μέσα στο γήπεδο, ενώ κέρδος είναι και οι εμπειρίες που συνέλλεξαν πέρυσι οι νεαροί παίκτες της ομάδας. Ζητούμενο για το ιστορικό σωματείο είναι πλέον να αποκτήσει διάρκεια για να προσεγγίσει το στόχο του. Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά στο κύπελλο όπου η ομάδα αποκλείστηκε, όμως η μεγάλη πρόκληση για τον ΠΟΑ είναι το πρωτάθλημα στο οποίο θέλει να επιβεβαιώσει το «βαρύ» του όνομα.

Πρόβλεψη: Ο ΠΟΑ θα αποτελέσει έναν από τους ισχυρούς «πόλους» του πρωταθλήματος, επιδιώκοντας να γυρίσει στη Γ’ Εθνική ένα χρόνο νωρίτερα από το πλάνο τριετίας που τέθηκε πέρυσι από τη διοίκηση.
ΕΚΤΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Η Επισκοπή και οι …άλλοι

Όπως και πέρυσι μόνο η Επισκοπή από τις ομάδες εκτός Ηρακλείου έχει τα φόντα να χτυπήσει την άνοδο, προβάλλοντας μάλιστα ως φαβορί για τον τίτλο. Οι υπόλοιπες ομάδες θα παραταχθούν με ξεκάθαρο στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού καθώς δεν έχουν δυνατότητες για να κυνηγήσουν την 1η θέση.

Ρέθυμνο
Μετά την κατάκτηση της 2ης θέσης στο περυσινό πρωτάθλημα, η Επισκοπή θα προσπαθήσει φέτος να κάνει το παραπάνω βήμα και να κερδίσει τον τίτλο που θα τη φέρει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Γ’ Εθνική. Η ομάδα ενισχύθηκε με σημαντικές μεταγραφές, έχει πολύ καλή οργάνωση για τα δεδομένα της κατηγορίας, διαθέτει την οικονομική δυναμική για να φτάσει στην υπέρβαση και προβάλλει ως μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση. Ο Ρεθυμνιακός θα στηριχτεί στην έδρα του για να παραμείνει στην κατηγορία, ενώ στον ενθουσιασμό που αποπνέει η πρώτη της παρουσία στο πρωτάθλημα θα «πατήσει» η Ασή Γωνιά που θα έχει όμως δύσκολο έργο εξαιτίας της απειρίας της, έχοντας να αντιμετωπίσει συλλόγους με μεγαλύτερο «ειδικό βάρος».

Λασίθι
Τόσο η Αναγέννηση Ιεράπετρας όσο και ο ΑΟΑΝ θα επιδιώξουν να παραμείνουν στην κατηγορία, πηγαίνοντας κόντρα στις πιθανότητες. Η Αναγέννηση αποφάσισε να κατέβει στη διοργάνωση την τελευταία στιγμή, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, ενώ ο ΑΟΑΝ μπορεί να έχει το όνομα αλλά μέσα στο γήπεδο παρουσιάζεται ως μια από τις πιο ασθενείς ομάδες του πρωταθλήματος.

Χανιά
Ο Μινώταυρος είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του νομού Χανίων στο φετινό πρωτάθλημα, με την αποφυγή του υποβιβασμού να δείχνει δύσκολη αποστολή παρά τον ενθουσιασμό που υπάρχει από την επιστροφή του στην κατηγορία.
(Πηγή:patris.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου