Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Στενεύουν τα περιθώρια στην Ιεράπετρα F.C.


xatzakis_351
Κίνδυνος να μην μπορέσει να αγωνιστεί στο περιφερειακό.

Αβέβαιο είναι το μέλλον της Ιεράπετρας F.C. μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να προχωρήσει ο προγραμματισμός και η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα σε βαθμό που να είναι αμφίρροπη ακόμα και η συμμετοχή στο περιφερειακό, με τα τωρινά δεδομένα. Τη Δευτέρα στην συνάντηση που είχαν οι 5-6 άνθρωποι, οι οποίοι τρέχουν και προσπαθούν να περισώσουν ότι χτίστηκε με τόσο κόπο και ιδρώτα το προηγούμενο καλοκαίρι, είδαν ξεκάθαρα ότι ο κόσμος απέχει και δεν στηρίζει την ομάδα και εκτός των άλλων υπάρχουν προβλήματα με τις τρέχουσες υποχρεώσεις, τα οποία δεν μπορούν να καλυφθούν οικονομικά.
Την Τετάρτη στο νέο συμβούλιο που έγινε δεν είχαμε κάτι το διαφορετικό, από αυτό της Δευτέρας και πλέον όλοι διαπίστωσαν ότι ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά τους δεν είναι και τόσο... ανοιχτός, αλλά είναι δύσβατος με πολλά εμπόδια. Ο προγραμματισμός και το πλάνο που είχαν θέσει λίγο πριν το Ιούνιο οι «νερατζούρι» μαζί με τον τεχνικό Νίκο Δεδελετάκη δεν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι και βοήθεια από κανέναν. Το εγχείρημα με τις εγγραφές μελών δεν προχώρησε και δεν είχε την απήχηση που θα περίμεναν οι παράγοντες της Ιεράπετρας, ενώ για τις κάρτες των διαρκείας εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση δύσκολα θα πουληθεί ο επιθυμητός αριθμός για να υπάρξει η δυνατότητα κάποιων κινήσεων και πρωτοβουλιών.
Το συμπέρασμα που βγήκε ήταν σαφέστατο από όλους και ουσιαστικά δρομολογεί κάποια δυσάρεστα πράγματα, τα οποία κανένας δεν φανταζόταν το περυσινό καλοκαίρι, ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο, η ομάδα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και να είναι ένα βήμα προ του τοπικού Λασιθίου. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι έχουν γίνει κάποιες κινήσεις ανανέωσης αλλά και η προσθήκη του Πηγιάκη, οι οποίες θα πρέπει να διευθετηθούν και παρότι οι παράγοντες είναι σε δύσκολη θέση από πλευράς οικονομικών, θέλουν να κάνουν την ύστατη προσπάθεια για να κατεβάσουν την ομάδα στο περιφερειακό, ώστε να μην πάνε στράφι αυτά τα πρώτα βήματα.
Η κατάσταση είναι δύσκολη και το μέλλον δυσοίωνο, αλλά αυτά τα 5-6 άτομα που έδωσαν και την ψυχή τους για να γίνει η Ένωση και να δημιουργηθεί μια δυνατή ομάδα στην Ιεράπετρα, η οποία να μπορέσει να κάνει βήματα ψηλά, θα πραγματοποιήσουν μια τελευταία προσπάθεια και θα κάνουν τα αδύνατα, δυνατά για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο διάλυσης. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αυτή την στιγμή η ομάδα έχει πολύ μικρό ρόστερ, ειδικά μετά τις αποχωρήσεις των Καπαράκη, Μίγγα, Χατζηανδρέου, Δεδελετάκη, Χατζηγιαννάκη, Κουγιουμουτζάκη, Γκινή, ενώ υπάρχουν αρκετοί παίκτες, οι οποίοι δεν έχουν ανανεώσει ακόμα και δεν θέλουν να το κάνουν χωρίς κάποιο, έστω μικρό οικονομικό αντίτιμο.
Όλα αυτά είναι θέματα που πρέπει να λυθούν το πολύ μέχρι σήμερα Δευτέρα, όταν θα γίνει ένα ακόμη συμβούλιο των διοικούντων, οι οποίοι θα αποφασίσουν εάν θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και θα παραμείνει η ομάδα στο περιφερειακό. Η όρεξη και η πρόθεση από τους ανθρώπους της διοίκησης υπάρχει και είναι μεγάλη. Γι' αυτό δεν τα παρατάνε έτσι εύκολα παρά το γεγονός ότι οι δυσκολίες υπήρχαν από πέρυσι και τα άτομα που είχαν δηλώσει ότι θα βοηθήσουν και ήταν στο Δ.Σ. δεν το έκαναν με αποτέλεσμα να μείνουν στο καράβι που είναι έτοιμο να βουλιάξει μόλις 5-6 άτομα.

Ο Χατζάκης
Σε ότι αφορά τους ποδοσφαιριστές, να αναφέρουμε ότι ο Νίκος Χατζάκης βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση του ΑΟΑΝ, το τελευταίο διάστημα, για να μετακομίσει από την Ιεράπετρα στον Άγιο Νικόλαο. Μπορεί ακόμα να μην υπάρχει εξέλιξη, καθώς ο 27χρονος αμυντικός θέλει να περιμένει λίγο ακόμα μήπως και αλλάξει κάτι στην πόλη του, όμως το σίγουρο είναι ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει αρκετά.
ΠΗΓΉ: anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου