Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Η συνάντηση του Αρκαδίου

Από την ιστορική Μονή Αρκαδίου ξεκίνησε σήμερα η «επανάσταση» των ομάδων της Δ’ Εθνικής απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς ΕΠΟ και Πολιτεία ότι θα διεκδικήσουν δυναμικά τα αιτήματά τους.


Το παρόν στο Αρκάδι έδωσαν 9 σωματεία (Ασίτες, ΠΟΑ, Γιούχτας, Πατούχας, Ζαρός, Επισκοπή, Ασή Γωνιά, Ρεθυμνιακός, ΑΟΑΝ) ενώ τα υπόλοιπα 4 απουσίαζαν δικαιολογημένα (ΠΑΟΚ, Χερσόνησος, Ηρόδοτος, Μινώταυρος). Το παρόν από πλευράς Ενώσεων έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ρεθύμνου, Γιώργος Σταράκης, που πρωτοστατεί στον αγώνα των σωματείων. Εκεί που έγινε η συνάντηση, υπήρχαν δύο πανό που έγραφαν «Όχι στον αφανισμό των σωματείων» και «Όχι στην εξόντωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου». Τα σωματεία υπέγραψαν μία σειρά από αιτήματα, τα οποία θα σταλούν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, την ΓΓΑ, την ΕΠΟ, τους βουλευτές, τον Περιφερειάρχη κ.α. Τα αιτήματα είναι:

1) Να συνεχίσει το κρητικό ποδόσφαιρο να έχει όμιλο στη Δ’ Εθνική αποκλειστικά με ομάδες της Κρήτης και να μη συρρικνωθεί με ομάδες των νησιών, όπως προωθεί η ΕΠΟ.

2) Άμεση καταβολή επιχορηγήσεων που οφείλει πέντε χρόνια η πολιτεία στη Δ’ Εθνική.

3) Μείωση εξοδολογίου διαιτητών τουλάχιστον στο 50%, με ορισμό παρατηρητών αγώνα και διαιτησίας από γειτονικό νομό.

4) Να μη τιμωρούνται οι ομάδες με κίτρινες κάρτες για ασήμαντη αφορμή, με αποτέλεσμα το μέτρο να μετατρέπεται σε μέτρο εισπρακτικού χαρακτήρα.

5) Μείωση κατά το ήμισυ των προστίμων που καταβάλλονται για ποινές.

Επίσης αποφασίστηκε στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος οι ομάδες να παραταχτούν με μαύρα περιβραχιόνια και να βγουν στον αγωνιστικό χώρο με 10λεπτη καθυστέρηση, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου