Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Με απουσίες η συνάντηση των προέδρων.

Με το οικονομικό ζήτημα να βρίσκεται στο επίκεντρο στις συζητήσεις των παρευρισκόμενων και με το γενικότερο κλίμα να “φωνάζει” ότι χρήματα δεν περισσεύουν από κανέναν, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ώρες η συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων του 10ου ομίλου.

Οι εκπρόσωποι 9 εκ των 14 ομάδων του κρητικού ομίλου της Δ’ Εθνικής που παραβρέθηκαν στα γραφεία του Ηροδότου συζήτησαν τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους συλλόγους, με κοινή συνισταμένη όλων το οικονομικό. Συγκεκριμένα το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι του Ηροδότου, των Ασιτών, του Dp Studies Πατούχα, της Χερσονήσου, του Γιούχτα, του ΠΟΑ, του Creta Pergola ΠΑΟΚ, του ΑΟΑΝ και του Ζαρού, ενώ λόγω απόστασης έλειψαν εκπρόσωποι της Αναγέννησης Ιεράπετρας, της Επισκοπής, της Ασή Γωνιάς, του Μινωταύρου και του Ρεθυμνιακού.
Η πρώτη πρόταση που έπεσε στο τραπέζι αφορά την διεξαγωγή ενός Παγκρήτιου τουρνουά, στο οποίο θα συμμετέχουν οι ομάδες του ομίλου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί εις μνήμην του δημοσιογράφου Μανούσου Ζαχαριουδάκη. Η πρόταση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους και αναμένεται τις επόμενες μέρες να δημοσιοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες.
Στο καυτό θέμα της διαιτησίας τα δεδομένα δεν άλλαξαν δραματικά, αφού και πάλι συμφώνησαν όσοι ήταν παρόντες να αποσταλεί έγγραφο στην ΕΠΟ, με το οποία να τεθεί το θέμα της εντοπιότητας (οι διαιτητές να έχουν το δικαίωμα να σφυρίζουν παιχνίδια της Ένωσης που ανήκουν και όμορων νομών, ώστε να μειωθούν τα έξοδα για τους συλλόγους). Το έγγραφο θα αποσταλεί πρωτίστως σε όσες ομάδες δεν έδωσαν το παρόν και εφόσον γίνει δεκτό από όλους, θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις. Στο εξίσου φλέγον θέμα των προστίμων προτάθηκε να αποσταλεί υπόμνημα στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία με το οποίο να ξεκαθαρίζεται απ’ τις ομάδες ότι σε περίπτωση που εμφανιστούν κι άλλα κρούσματα της εξοντωτικής οικονομικής τακτικής που ακολουθείται μέχρι τώρα, οι ομάδες θα φτάσουν μέχρι και στην αποχώρηση τους απ’ το πρωτάθλημα.

Αυτό όμως που αποδείχτηκε πιο σημαντικό όλων είναι ότι οι σύλλογοι έδειξαν και πάλι αποφασισμένοι να παλέψουν μαζί τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, προασπίζοντας με αλληλεγγύη τα συμφέροντα του ομίλου.
topikokritis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου